A Markeplacen árult dobozos WAGO vezeték összekötők kínai hamisítványok, vagy villanyszerlők munkahelyéről származnak?
Azokra gondolok, amik eredetinek tűnő WAGO-s papírdobozban vannak.
Kínai hamisítvány, vagy a villanyszerelő segédmunkás lopta el a munkahelyéről, hogy eladja?
Esélyesebb, hogy Wago-ról van szó. A kínai másolatokra rá sincs írva, hogy wago, sok esetben csatos összekötőelemek kallantyúja is más színű stb.
Az hogy filléres történet, háááát... ha egy doboz Wago-ról van szó, már nem filléres tétel, és egy teljes lakásban/házban elvégezni a kötéseket, ahhoz már nem 1-2 wago kell. Egy doboz hármas, sima ("nem oldható") wago minimum 5500Ft. Nem véletlen "durrantanak meg" 1-2 dobozzal olyanok, akik megtehetik (üzemi dolgozók például), ahol nem tétel és nem veszik észre.
Vagy valaki felújított, esetleg projektre vásárolt nagyobb mennyiséget és egyszerűen nem kell neki, mert következő projektre úgy is kiír még 5 dobozzal.
#4 Ha azt nézed, hogy mennyi munkaórát megspórolsz vele pl. egy komplett 2 szintes családi háznál, még ötször ekkora áron is bagatel lenne. Az 5500 ft egyszerűen nem tétel egy doboz gyorsan szerelhető kötőelemért.
Vettem belőle, gyakorlatilag harmadáron, mint a boltban. Teljesen eredeti, még a magyar WAGO képviselet nyereményjátékára felhívó, fityegő matricája is rajta van a dobozon, magyarul, nem hiszem, hogy ezt Kínában rányomtatnák.
Előtte bementem egy OBI-ba, körbefényképeztem a tutira eredeti bolti termék dobozát is, és a kéz alól vett termék átvételekor összehasonlítottam, koppra ugyanazt kaptam.
Alapvetően igaza van a kollégának, aki azt mondja, hogy menjek be boltba, mert nem 5.000 Ft tétel, csak én most kb. 40.000 Forintot spóroltam, ami már tétel.
Társasházi építkezéseken, épület üzemeltetés karbantartói munkálatai során, rengeteg "hulladék" keletkezik.
Ez pedig ott jellemző ahol nem fizetik meg az embereket. A megfizetett munkát úgy jellemezném saját véleményem alapján: Az az összeg amikor, már eszedbe sem jut, hogy túlórázni vagy maszekolni kéne, mert jól megélsz enélkül is. Na ez az eset, amikor a doboz wagó, golyóscsap stb még másnap is ott heverne, ahol a szaki felejtette.
De nem ez a valóság, ezeket az anyagokat nem lehet felügyelet nélkül ott hagyni sehol sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!