Ha itthon sem vagyok szinte egész nap, minden kihúzva, hogy megy bele a villanyórámba 80 KW áram fogyasztás?! Egy telken van az albérlet, a tulajjal.
Tehát az albérlet, amit bérlek egy telken van a tulajjal.
Szó szerint minden ki van húzva, csak a fűtés megy délelőtt 2 órát és este 1 órát. Éjszakára azt is kihúzom. A bojlert egy héten egyszer kapcsolom be.
Ezen kívül max. Telefont töltők.
Fényképes bizonyítékok megvannak.
Itthon se vagyok egész nap, max 3 órát megy a fűtés / nap + telefon töltés, hűtő, minden kihúzva....
És naponta 80 KW ÁRAMOT fogyaszt a mérő órám.
Szerintetek is meglop, ugye?
Hívj egy villanyszerelőt, az tud valami használható tanácsot adni. A fogyasztást hozzávetőleg becsléssel is meg lehet állapítani. Ha nincs más lehetőség fel kell jelenteni lopásért.
Keress másik albérletet.
#20 A kérdező tipikus GYK-s, futtat itt mindenkit aztán a végén nyögi be, hogy amúgy ott egy kvva konnektor és ott egy kvva hosszabbító és be is dugja a főbérlő.
Ilyenkor nem tudom mi a helyes reakció, de valószínű nem tetszene a moderátornak.
Azért még nem kellene lopni az áramot, mert van konnektor, meg hosszabbító is
Fényképezd le az órát mielőtt elmész otthonról, és mindent kapcsolj le, húzzál ki. Semmi se maradjon bedugva. Amikor hazaérsz is fényképezd le. Ha változott az óraállás mire hazaérsz, akkor lopja tőled az áramot, és jelentsd fel. Nem biztos, hogy a hosszabbítóval csinálja, lehet a falban is egy direkt erre a célra készített vezeték.
Mindenképpen jelentsd be az üzemeltetönél, mert ez a fogyasztás legalább egy nagysaágrenddel több, mint amit egy háztartás el tud használni.
Viszont azzal legyél óvatos, hogy a tulaj "lopja" az áramot, lehet más oka is, vagy máshoz megy a többlet, ha ilyet állítasz, az rágalmazás, még akkor is, ha kiderül, hogy igazad volt/van. Annyit mondhatsz csak, hogy valahová elmegy rengeteg áram, keressék meg, hová.
ma 08:41
Le van fényképezve. De én hogy bizonyítom be hogy mindent kihúztam bennt, és azt nem én használtam el?
És ha azt hazudja például hogy hazajöttem 1 óra után? És mindent visszadugtam benn?
Nagyon firnyákos.
Fennebb megírtak mit tegyél sőt a 20as fényképet is küldött.
Ne vegyük meg véletlenül neked és tegyük be helyetted?
ma 09:00
Az ő nevén van az összes villanyóra én nem tudok bejelenteni semmit. Max feljelenteni őt. Napi 80KWh nem fogyasztok amikor szinte ott se vagyok és minden kihúzva. Csak a fűtés megy 3 órát és a bojler 1 héten 1x, már fürödni is máshol fürdők direkt, erre mégis.
De hogy bizonyítom be?
24: Te fotelbüntetőjogász...
Külön órád van, nem? A házrészhez csak tartozik egy külön biztosítéktábla (lakáselosztó), az összes biztit lenyomod, kimész az órához és megnézed, hogy mutat-e fogyasztást. Ha igen, akkor bukta van.
Még jobb az, ha este kimész a saját órádhoz, lenyomod a biztit és várod a hatást, vajon odamegy-e az óraszekrényhez, visszanyomni a biztosítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!