Kb. mennyibe kerül gáz- ill. villanyóra beszerelése egy, az udvaron lévő épületbe, aminek a fogyasztása eddig a "főépület" számlájához csapódott? Egy kisebb vagyon?
Megpróbáltam utána keresni az egyik áramszolgáltató oldalán és nevetséges, hogy ilyen alap információnak a nyomát sem találtam meg.
Még ott sem szerepelnek költségek ahol van a hálózat kiépítéséről vagy bővítéséről információ.
Min. 180 ezret olvastam villanyóra elhelyezésénél. Aztán mire elkészül, jóval több lesz. Nem is a kedvezmény miatt érdekelne, mert az rövid időn belül megszűnik nagy valószínűséggel, hanem a "tiszta lap" kedvéért. Nem állandó ottlakásról van szó, hanem alkalmakról, havonta pár nap, amit talán békességgel le lehet rendezni.
Köszönöm szépen a megerősítést.
#3 Ha csak azt szeretnéd tudni, hogy az adott külön vezetéken mennyi áram megy el és nem akarsz a szolgáltatónál külön elszámolást is, akkor elég fogyasztásmérőt beiktatni a vezetékbe ami oda vezet a kisebb lakrészhez. Akkor az adott pár napos fogyasztást lehet vele követni.
Mint amikor van egy rész mérő a vízórán belül és le lehet olvasni, hogy mennyi víz ment el a kerti vízcsapnál abból ami bejött a közműtől vízvezetéken. Ez nem lenne akkora költség, mint kiépíteni egy hiteles mérőórát, mert annak az utcáról kellene külön vezetékezés is.
Vízre villanyra és gázra is van nem hitelesített almérő amit egyszerűen be lehet építeni aztán mérhetitek magatoknak.
Keress rá az "almérő" szóra. Árban elég széles a skála.
"nevetséges, hogy ilyen alap információnak a nyomát sem találtam meg."
Úgy érted, hogy ott kéne azt olvasnod, hogy:
Bővítés 25 A-re
Kovács János Ló u. 2. lakos részére 72 000 Ft
Só Pál Rottenmotter u. 26 részére 96 000 Ft
?
Nem érzed, hogy te vagy a nevetséges?
Villanynál ilyesmit kellene feltenned az egymás közti elszámoláshoz
+ elosztódoboz & legalább 1 db kismegszakító
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!