Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyit illene várni mielőtt...

Mennyit illene várni mielőtt határozottabb lépéseket tennék?

Figyelt kérdés

A főbérlőm éppen elutazott valamilyen barátjához látogatóba, és csak decemberben utazna vissza. Sajnos ma viszont tönkrement a bojler az albérletemben, és már csak hideg víz jön belőle. Kb. egy órája írtam neki erről messengeren, és láttam is hogy olvasta. Fél óra után nem válaszolt, ekkor írtam neki másodszor is hogy sajnálom hogy pont az útja közben zavarom ezzel, és hogy keresnék én is szívesen szerelőt ha azon múlna. Azt is olvasta és arra sem válaszolt. Én meg közben még a gondolattól is irtózok hogy nekem esetleg decemberig hideg vízben kéne hajat mosnom és fürödnöm.

Ti mennyi idő után hívnátok fel egy határozottabb kéréssel? Ő néha csak szimplán nemtörődöm mert mondjuk valakivel nagyon elcsacsog vagy épp programja van és az ilyen jellegű problémákkal kevesebb kedve van foglalkozni, viszont engem idegesít ez a helyzet. Amúgy meg máskor ha ő siet valahova és ez vagy az sürgősben kellett, ő is volt türelmetlen és egyszer előzetes bejelentés nélkül be is állított hozzám.

Ti meddig várnátok? A szerződésünk szerint neki kellene állni a javítási költségeket, emiatt sajnos nem dönthetek helyette, másrészt ne is én fizessem ki már amit neki kellene.

nov. 11. 18:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Egy napot azért még várni lehet a válaszra.
nov. 11. 18:47
 2/13 A kérdező kommentje:

Első: azt azért nem gondolnám hogy két udvariasan megfogalmazott üzenet a "parasztul zaklatás".

Második: köszi, valahol én is azt tartom reálisnak, addig még várok.

nov. 11. 18:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan kereshetsz szerelőt, úgy se tud azonnal kijönni hanem pár nappal későbbre mondanak időpontot amikor az neked is jó lesz. Maximum ha van másik szerelő akit majd ő akar hívni lemondod ezt akit kerestél.

Ne zaklasd most újabb üzenettel, hiszen olvasta mi a gond! Hogy milyen helyzetben van és miért nem válaszolt azt nem tudhatod. Még várj holnapig, aztán csak írd meg neki, hogy válasz hiányában szerelőt keresel és intézed az ügyet. A költségét majd levonod a fizetendő bérleti díjadból. Ha megírod neki ezt is meg hogy mennyibe fog kerülni a szerelés - ezt meg tudod kérdezni előre a szerelőtől - akkor már fog majd válaszolni bárhol is van, mert az már a zsebére fog menni.

Most amúgy is pár napig nem lesz jó a bojler, addig kénytelen leszel másképp megoldani. Szimplán forralj vizet a konyhában, azt készítsd oda egy vödörben vagy nagyobb lábasban a fürdéshez és tegyél hozzá annyi hideget amennyit kell hogy kellemes legyen, majd mintha tusolnál, azt öntögesd magadra egy pohárral vagy bögrével. Vagy forralj több vizet és öntsd a kádba, aztán tegyél hozzá hideget és fürödj abban!

nov. 11. 19:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: igen, köszi, az is jó ötlet hogy csak ráírok hogy már intézem. Ha hitetlenkedik hogy miért annyiba kerül, utána ő is körbekérdezhet és akkor úgyis rájön hogy reális a költség.
nov. 11. 19:15
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

Hétfőn 17:30-18:00 között cseszteded a főbérlődet, hogy kerítsen neked szakembert a problémádra...

Ő is ember, nem 0-24 be dolgozik, ahogy gondolom senki sem!

Holnap kedd, majd emberi időben valószínűleg válaszolni fog neked, és keres egy szakit. A neked válaszolni az már a "munkaköre" része.

Ha engem, mint épületgépészt ilyenkor felhívnál munkával kapcsolatban, elhajtanálak melegebb égtájakra! Azért, mert a vállalkozó szakember is ember! Szüksége van a pihenésre, a családdal is kéne időt töltenie stb. Szóval mi sem 0-24 ben dolgozunk!!!!!

Sőt ha holnap felhívnál, legkorábban dec. 2.án érnék. Kivéve, ha valaki vissza mondja, vagy csúszik valami és lesz szabad időm.

nov. 11. 20:01
 6/13 anonim ***** válasza:
82%

A bérbeadónak kell állni a költséget, ha ez van a szerződésben. Nem elvárható, hogy egy hónapig hideg vízben mosakodj. Neked jogod van a bérlemény teljes működőképességének helyreállításához szerelőt hívni, és a következő havi lakbérből a számla összegét levonni. Írd meg neki, hogy ha 24 órán belül nem jelez vissza, akkor ezt az eljárást fogod alkalmazni. Megemlítheted, hogy látod, hogy olvasta. Oszt kész... persze lehet, hogy felmond. Ne a legdrágább szerelőt hívjad ki.

Én mindenesetre keresnék szerelőt, hogy legalább megtudjam, mennyi a reális idő arra, hogy ki is jöjjön. Az is lehet, hogy a bérbeadónak is könnyebbség lenne, ha ezt most Te intéznéd és nem neki kellene külföldről.

nov. 11. 21:01
 7/13 Deff ***** válasza:
100%
Szerintem 1 nagyon max.2 nap ilyenkor az arányos türelmi idő. Ha nem reagál a hívásra sem akkor szerelő hívása és számlát félrerakva annyival kevesebbet utalni. Szolgáltatást nyújt vannak kötelezettségei, mert persze ha te nem fizetnél időre akkor már egyből kapkodna.
nov. 12. 12:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen ügynél nem értem az írogatást. Azonnali megoldás kell egyértelmű h azonnal felhívtam volna h mondjon A t vagy B t. Ha nem veszi fel akkor írok neki h minél előbb hívjon vissza mert probléma van az albérletben, ami azonnali beavatkozást igényel.
nov. 12. 13:54
 9/13 anonim ***** válasza:
81%

"...Kb. egy órája írtam neki erről messengeren, és láttam is hogy olvasta. Fél óra után nem válaszolt, ekkor írtam neki másodszor is..."

tegnap 18:39

Szerinted meddig tart egy átlagos vállalkozó munka ideje?

Az enyém 7:00-16:00, az okokat leírtam! Sőt a legtöbb ev ismerősöm is így dolgozik, de sokan csak 8tól. Na ez napi hány óra nálam? Segítek 9, nem 8... + Utazás!

Na ki az itt, aki miután ledolgozta a munkaidejét, hazaér, és ezután szinte egyből vissza menne a munka helyére dolgozni? De őszintén ám! 99% biztosan a jogaira hivatkozna, de az ev dolgozzon éjjel nappal...

"Minden jobb szerelőnél értelmesen le van egyébként írva hogy hétköznap hány óráig dolgozik, "

Ezért írtál este 6 után 2x is a főbérlődnek, mert betartod az állításodat... Persze, persze...

Ezek alapján, ha kaptál volna elérhetőséget már hívtad is volna... Ne aggódj, nem te vagy az egyetlen. Heti 1-2 mindig betalál, bár csak egy emberrel ordibáltam eddig a telefonba aki vasárnap 22:00 körül hívott.

Csak vagyok olyan hülye, hogy mindenkinek felveszem...

nov. 12. 20:10
 10/13 A kérdező kommentje:

"Szerinted meddig tart egy átlagos vállalkozó munka ideje?"

Szerinted nincs különbség egy átlagos vállalkozó, és egy főbérlő-albérlő viszony között? Mi rendszeresen keressük egymást 18h után is, ő is engem. Hogy miért? Mert egy 2 perces telefon a főbérlő válaszára engem biztos nem fog kerékbetörni, úgy mint látszólag téged. Szerinted nincs különbség egy több órás munka és egy 2 perces telefonbeszélgetés között? Egyáltalán mikor kellene hívnom, ha amúgy is 17:30ig dolgozom, és ő is?

Szóhoz sem jutok a döbbentségtől, hogy ennyi hülye van már a gyakorin. Tisztelet a kivételnek, és kaptam tényleg néhány hasznos és udvarias választ is és köszönet érte, de ez az agresszív utolsó válaszoló nem is érti a különbséget...azt hiszi hogy én is vállalkozó vagyok? Akkor megyek is hisztizni, mert tegnap engem este 7kor hívott pont a főbérlő, úúúristen most mi lesz... :D

Akkor maradj hülye, meg a kamuprofiljaid is, akik az agresszív buta válaszodat felpontozták.

nov. 14. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!