Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha felmondom az albérletet,mer...

Ha felmondom az albérletet,mert a tulaj sz@rik mindenre vissza kapom a kauciót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Másfél hónapja költöztünk egy lakásba.Már az elején voltak intő jelek,de mivel nagyon kellett valami,így kivettük.

Gyönyörű volt a képeken,csakis igényes bérlőknek volt hirdetve.

Ezzel szemben mikor beengedett minket a tulaj,le volt lakva a lakás.Arra se emlékezett,hogy az adott emeleten melyik lakás is az ővé.😂Később kiderült,van kiadva sok lakása.

Koszos volt minden,látszott hogy hónapok óta nem volt takarítva.

A matrac az ágyon bűzlött,és húgyfoltos volt.A tulaj állítása szerint ő sem tudott erről,mert az előző lakót nem ellenőrizte.

Kifizette az újra festést,vett új matracot,stb.Így be tudtunk költözni.

Persze utána jött a többi gond.

Széthullottak a kilincsek az ajtóban,oké megcsináltam.

Folyt alul a mosogató,a wc-ről nem is beszélve.

Hívtam vízszerelőt,a tulaj kifizette.

2 napja pedig majdnem kiégett a lakás,mert kiderült hogy az elektromos hálózat is elavult.

Füstöltek a kismegszakítók a falban!

Azonnal hívtam villanyszerelőt,aki azt mondta,hogy ha nem lettünk volna otthon kiégett volna az egész lakás,benne mindennel.

Nem volt FI relé bekötve,ami elmondása szerint kötelező lenne!

Oké,kifizettem,majd a következő lakbérből levonjuk.

Persze előzö nap már voltak jelek,füstszag,stb.

Hívtam a tulajt,de annyit mondott ne foglalkozzak vele,volt már ilyen.☹️

Most pedig a számlákkal van bajunk,mert a kedves tulaj ezzel se foglalkozik.Már másodszorra küld nekem fűtésszámlát,egy hónapon belül,és nem tudok rajta eligazodni.Hiába írok neki,nem válaszol.

A villanyszámla is havi diktálósra van állítva,de megnéztem az app.-ban tavaly 2 alkalommal diktáltak,idén meg 3-szor.

Rohadtul elegünk van,nem ehhez vagyunk szokva.

Mit tennétek a helyünkben?

Köszönöm szépen a segítséget!

okt. 12. 07:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csodálom a türelmed. Én menekülnék innen.
okt. 12. 08:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha egy szakember veszélyesnek nyilvánítaná a lakást az talán alapos indok lenne, hogy visszakérjétek a kauciót.

Ami a számlákat illeti ha a tulaj ilyen hanyag akkor nektek kell kicsit utánajárni, hogy biztos ne fizetessen veletek többet.

Amúgy megértelek titeket, de amíg a tulaj úgymond partner a problémák megoldásában, addig a kauciót szerződés szerint nem kell visszaadnia. Azt megtehetitek, hogyha beleálltok a konfliktusba, hogy nem fizettek, és legalább részben lelakjátok, mielőtt elmentek..

okt. 12. 08:43
 3/8 Cuki manó 2 ***** válasza:
37%
Ha csak a számlák intézése a baj oda tudtok kérni meghatalmazast
okt. 12. 08:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A kaució arra szolgál, hogy ha nem fizeted a bérleti díjat vagy közüzemi díjakat, vagy netán a normál használatból eredő amortizáción felül kárt okozol, akkor a bérbeadó a kaucióból ezt levonhatja.

Minden egyéb esetben köteles teljes egészében visszaadni.

[link]

okt. 12. 09:01
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
ha határozatlan a szerződés akkor persze visszajár a felmondási idő leteltével, de legtöbbször 1 éves szerződés van, és ilyenkor a tulaj követelheti a bérleti díjat a teljes évre, ha a bérlő lelépne előbb, elméletileg.. többnyire " megelégszenek" a kaucióval.
okt. 12. 09:24
 6/8 A kérdező kommentje:
1 éves szerződést írtunk alá.
okt. 12. 10:04
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Hoppá, ezt nem írtad idáig.

Akkor valóban akár teljes évre is követelheti a bérleti díjat, még a kaución felül is, ha az nem elég. Ha csak a kauciót tartja meg, annak még örülni kell.

Ha szerzel magad helyett mást, akkor valószínűleg eltekint ettől, másképp nem biztos.

Lehet, hogy jobban jársz, ha maradsz.

okt. 12. 10:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Nektek legalább kifizeti. Én azért tanultam meg egy csomó barkácsolást csinálni, mert nálunk konkrétan semmit nem volt hajlandó állni a tulaj, pedig kötelessége lenne. Mikor jeleztem neki, hogy nincs fűtés az egyik szobában, és 14 fokban alszom, akkor kiküldte a férjét, aki nagyobb balfasz, mint én. Semmi extra nem volt amúgy, a radiátornak a szelepe volt leragadva, de mivel az a csavaró szar úgy rá volt cuppanva, hogy fizikailag nem tudtam letépni (meg a nyugdíjas férje se), addig fagyoskodtam, amíg nem volt lehetőségem áthívni egy haverom, aki elég erős volt, hogy leszedje. A legszebb az volt, hogy láthatóan nem volt kifestve évek óta, mikor beköltöztem, a tulajjal egyeztetve megvettem a festéket, és kifestettem a szabadidőmben. Következő hónapban megpróbált lakbért emelni a szarrágó vén kurvája, mert hogy most már frissen festett, mondom mi a ..sz? Mikor idő előtt kiköltöztem, akkor követelte tőlem is az egy évre aláírt szerződés szerinti összes lakbért, meg a kaució benyelését amolyan bánatpénzként, elég volt finoman belengetni a NAV-ot.
okt. 18. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!