Mennyit szoktak várni a tulajok a lakbérre?
Milyen csúszás fér bele?
Mennyire jellemző hogy egy bérlő egyáltalán csúszik a fizetéssel?
szerintem teljesen alap az időben fizetés
Anélkul nem csodalkoznek ha rogotn kirakna a tulaj
Eleve érdemes úgy megegyezni, hogy a tulaj már kalkulálja bele a lehetséges csúszást. Pl. a bérlő 4-én kap fizetést akkor legyen a határidő hetedike. Akkor addig még nem költötte el a pénzt másra, de ha valami probléma van akkor is van 1-2 nap a csúszásra. Utána még 1-2 nap az ami belefér de csak ritkán, ha tényleg nyomós oka van - pl. a táppénzt nem számolták el időben, ezért később kapta meg a fizetését. Ha viszont a bérlő csak a hónap közepén kap fizetést akkor ehhez legyen igazítva a bérleti díj fizetése is.
A gyerekem bérlakásában a tulaj egyben kéri a bérleti díjat a rezsidíjjal. Hónap közepéig ami számla beérkezik azt átküldi fotón, azoknak az összegét és a következő havidíjat utána kell 20-ig átutalni neki. Ha egy számla később érkezik meg az már a következő hónapra lesz rakva.
Embere válogatja sajnos.
Ami szerződésben szerepel ( nekünk nem szerepelt benne) volt aki a 10. e helyett 12-én tudtam elvinni a pénzt mert nem voltunk a vàrosban erre már üvöltözött velem.
De olyan is volt akit már én hívtam többször, hogy mikor jön a pénzért ? ( itt úgy volt megbeszélve ő jön érte a pénzért, erre nem jött 2 hónapig sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!