Vis Maior? Ilyenkor mi van az anyagiakkal?
Albérletben lakunk, ahonnan az árvíz miatt ki kellett költöznünk.
Hó elején elszámoltunk, az augusztusi rezsivel és a szeptemberi lakbérrel. 16-án elhagytuk az ingatlant. Az nap volt a tulajnak egy félmondata, ami csak tegnap kezdett motoszkálni a fejemben, nyilván abban a szituban nem tudtam gondolkodni. Szóval megjegyezte, hogy ez egy vis maior helyzet. Ami nyilván igaz, de rám nézve is az, hiszen én sem önszántamból költöztem ki, ahogy ő sem önszántából küldött el.
Nem tudom mit akar a fél havi lakbérrel, igazából csak kíváncsi vagyok, hogy szerintetek az visszajárna?
Úgy döntöttünk nem költözünk már vissza,a napokban szeretnénk elszámolni vele (kauciónk is van nála nyilván). Természetesen a lakást nem tudjuk eredeti állapotába visszaadni.
Bocs, de az ingatlan akkor ezek szerint ártérben van.
Semmilyen károkozásért nem vagytok felelősek amit a víz okozott. Időarányosan el kell számolni velük.
Beszéltünk telefonon, most ott tartunk, hogy szerintem semmilyen pénzt nem akar visszaadni. Elkezdte mondogatni a felmondási időt meg ilyenek. Meg amúgy szerinte simán vissza lehet költözni, mert csak 5 cm víz volt a házban, amit már fel is mosott. Igaz, hogy kívülről kb 40-50 cm vízben állt a ház és a falak szívják felfelé még most is a vizet+ a lakásból nyílik egy pince, amibe plafonig ért a víz.. Értem én, hogy számára ez lakható, de egyrészt nem fogjuk télen minden pénzünket a gázszámlára költeni, hogy szívhassuk a dohos párás falakat, másrészt nem akarjuk többször átélni ezt a tortúrát, ami volt
A napokban találkozunk személyesen , nagyon kíváncsi vagyok mit gondol. De szerintem ilyenkor nincs felmondási idő meg ilyenek.
Vagy szerintetek? Szerződésbe úgy van, hogy a felmondás csak hó végére szólhat és min. 30 nap. Tehát elvileg október vége
Ahogy beszélt én úgy éreztem, hogy be akarja nyelni a kauciót, a szeptemberi fél lakbért+ még külön fizessünk rezsit, meg festésről rebegett valamit, amit végképp nem értek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!