Vis Maior? Ilyenkor mi van az anyagiakkal?
Albérletben lakunk, ahonnan az árvíz miatt ki kellett költöznünk.
Hó elején elszámoltunk, az augusztusi rezsivel és a szeptemberi lakbérrel. 16-án elhagytuk az ingatlant. Az nap volt a tulajnak egy félmondata, ami csak tegnap kezdett motoszkálni a fejemben, nyilván abban a szituban nem tudtam gondolkodni. Szóval megjegyezte, hogy ez egy vis maior helyzet. Ami nyilván igaz, de rám nézve is az, hiszen én sem önszántamból költöztem ki, ahogy ő sem önszántából küldött el.
Nem tudom mit akar a fél havi lakbérrel, igazából csak kíváncsi vagyok, hogy szerintetek az visszajárna?
Úgy döntöttünk nem költözünk már vissza,a napokban szeretnénk elszámolni vele (kauciónk is van nála nyilván). Természetesen a lakást nem tudjuk eredeti állapotába visszaadni.
Köszi #2es!
Kíváncsi vagyok a tulaj hogy fog gondolkodni.. Mondjuk cca 6-7 éve lakunk ott és soha nem volt anyagi vitánk, csak én se akarok lemenni cigányba, de azért nyilván a pénz az nekünk is pénz. Ezért szeretnék képbe jönni, hogy ilyenkor hogy szokás.
1-es vagyok.
A kaució az általatok okzott kárra lenne fedezet, nem elemi kárra. Arra a biztosító fizet, nektek pedig visszajár.
6-os vagyok, lehet, hogy nem egészen érthető:
Tehát a kaució visszajár, mert az nem árvízkárra fedezet, hanem a ti esetleges rongálásotokra.
Ami kárt az árvíz okoz, azt a biztosító megtéríti. Gondolom van a tulajnak lakás/ingatlan biztosítása, az vonatkozik az olyan elemi károkra, mint pl. az árvíz.
Köszönöm a válaszokat!
Én is úgy gondolkodtam, ahogy ti :) remélem a tulaj is így fog
Természetesen visszajár.
Az teljesen mindegy, hogy van e biuzosítása mert a biztosítók vis major helyzet esetén nem fizetnek. Álltalában. De ez téged nem érint.
Ha van közjegyzői okirat, és nem fizet, bírósági peres eljárással érvényésethíthető a követelésetek.
A lakbér félhavi része miatt én ágálnék, de ez megeggyezés kérdése.
Igen, kiköltözésig esedékes lakbért kell csak fizetni, és az addigi mérőóraállásig a fogyasztást.
Kaució visszajár, annak az állapotnak az erejéig, ahogyan otthagytátok a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!