Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha albérletet vennék ki, mi...

Ha albérletet vennék ki, mi az amit én ezzel megfizetek? Több lent!

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pl 100k-ért van egy albérlet akkor abba csak az van benne, hogy havonta oda adom a tulajnak és ennyi nem?

A vizet, villanyt, gázt... mind nekem kell pluszba fizetni az alapján, hogy mennyit használom ha jól gondolom

És ha így van akkor ezt is a tulajnak kell?

szept. 17. 21:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha szobát bérelsz, és a bérleti díjban nincs benne a rezsi, akkor a rezsi annyi fele oszlik, ahányan bérlitek, nem szoktak arányosítani.
szept. 18. 10:55
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindig megállapodás kérdése.

Gyerekem most fizeti a bérleti díjat plusz ezen felül a rezsit.

Anyámnak meg fix díja volt, abban benne volt a rezsi is. A tulaj sok éve adta mi a lakást, tudta kb. mennyi az éves rezsi, azt elosztották 12-vel és hozzácsapta a többihez. Csak akkor kellett volna mást fizetni, mint ez a fix összeg, ha a rezsi túllépte volna az akkor mondott határt. Nem volt ilyen.

Nem kellett számolgatni, mi mennyi lesz majd, havi fix díj volt és kész.

szept. 18. 14:44
 13/14 A kérdező kommentje:
aha értem köszi!
szept. 18. 15:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a lényeg, hogy kérdezd meg és hogy legyen benne minden a szerződésben, amiben megállapodtok.

Van ház vagy lakás, ahol pl. távfűtés van, vagy a közös költség tartalmazza a vizet, máshol mindenre külön mérőóra van és egyedileg méri a fogyasztást. (Internet és egyebek is vagy benne van az árban vagy nincs. De akár lehet külön plusz opcionális bérleti díja egy tárolónak vagy parkolóhelynek.) Évszak sem mindegy, hogy a fűtés ment vagy a klíma, hányan laktak ott előtted és mennyire voltak spórolósak. De azért érdemes elkérni és megnézni egy rezsiszámlát.

Biztosabban igazolható egyébként ha átutalással fizetsz. Ha viszont készpénzzel, akkor kérj róla valami igazolást, hogy odaadtad.

szept. 18. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!