Minden törvény az albérlőt védi?
Sziasztok!
Ma beszélgettem egy barátommal, aki kiadja a lakását és panaszkodott, hogy a főbérlőnek alig vannak jogai, minden az albérlőt védi.
Sokáig laktam albérletben, én nem ezt vettem észre.
Fizettem valamiért és jol a kazán romlott el, 3 napig voltam melegvíz nélkül, hol a fűtés sz.rt be x napra, hol pl az elektromos kapu. Hol a redőny szakadt le, kilyukadt az amúgy is vízköves csap stb. És minden probléma megoldása napokat (de volt ami heteket) vett igénybe.
Semmilyen kompenzációt nem kaptam akkor sem, ha kértem. Mindig leráztak. Pedig nem olcsó putrikat béreltem.
Igazából mindkét oldal véleménye érdekel a témában...
Szóval mik is az albérlő jogai és mi az a "minden törvény", ami őket védi?
9# ez bárhol előfordulhat hogy nincs melegvíz, vagy elromlik a hűtő, kazán stb. Meg kell csináltatni pár napon belül. Miért kellene erre kompenzáció? Max annyi hogy pár ezer forintot visszakérsz a bérleti díjból de az egész macera nem ér annyit.
Nálunk is volt hogy 4 napig nem volt melegvíz. Nyilván meg kellett javíttatni ami időbe telt. Elmentünk edzőterembe vagy úszni. Lezuhanyoztunk hajat mostunk problem solved.
Nálunk az volt a probléma, hogy van kazánszerelő ismerősöm, de a tulaj csak a saját félalkoholista szakijával akart dologoztatni. Gondolom neki kevesebbet kellett fizetni. És elég abszurdnak tartom, hogy elmenjek máshova zuhanyozni napokig, amikor 300.000 körüli összeget fizettem már akkor havonta.
A fűtésszezonban meg azért alap, hogy ne legyek a jéghideg házban napokig.
Nem vagyok kötekedő típus, aki mindenért csesztet(ett) másokat, rengeteg dolgot megszereltem és helyrehoztam, amikről nem is szóltam.
Kompenzáció pedig azért kell(ene), mert fizetsz egy szerződésbe foglalt "szolgáltatásért", hogy használható állapotban vannak a dolgok. Aztán kiderül idő közben, hogy a fele nem használható, de azért te fizess ugyanannyit. Valahol ez nekem fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!