Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Üdv! Középiskolai kollégiumba...

Üdv! Középiskolai kollégiumban albérlőként vagyok és 2022.01.03-től csak védettségi igazolvánnyal lehet ott lenni a továbbiakban. Sajnos mivel törvény teszi lehetővé így nehéz mit tenni ellene. Találkoztatok hasonlóval?

Figyelt kérdés

Jelenleg munka miatt a szállásom egy középiskolai kollégiumban van (korrekt áron).

Elkeserítő tapasztalni azt, hogy a munkámhoz szükséges szállásom veszélybe kerülhet az oltások miatt (~250 km-re van eredeti lakóhelyem).

1 oltásom van, de többet nem szeretnék.

Csak feltételezni lehet, hogy nem lesz több oltáshoz kötve a jelenlét, de ezt megelőzve kénytelen vagyok más alternatívát keresni a biztonság kedvéért.

Nem értem, hogy kb.5-10 emberre (fsz) miért kell ráerőltetni ilyen feltételeket (középiskolások vannak a többi szinteken kb.80fő)

Szebb jövőt! :(

(szívesen becsatolnám a jogszabály képét is, de nem lehet)

2021. dec. 26. 14:33
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Kép a rendeletről:

[link]

2021. dec. 26. 14:38
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy oltás után nem kaptál védettségit?
2021. dec. 26. 14:38
 3/16 A kérdező kommentje:

2/2

dehogynem.

Attól tartok, hogy többre is kötelezek majd.

(Tudom ez még nem biztos, de igyekszem mindenre felkészülni amire lehet)

2021. dec. 26. 14:41
 4/16 anonim ***** válasza:
13%

Jaj értem. Remélem nem lesz semmi ilyen. Szemétség lenne ezzel rákényszeríteni bárkit is az oltásra.

Bár én emiatt nyelvvizsgázni nem tudok sajnos. Csak védettségivel lehet... Igazságos ez is.

2021. dec. 26. 14:51
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszi a véleményed.

Az is rossz. Sajnálom, hogy ez keresztbetesz az előrehaladásban.

Max. át kell esni és igényelni kell ideiglenes kártyát (sajnos ez mind költség)

Kitartást és remélem sikerülnek a dolgaid. ;)

2021. dec. 27. 00:37
 6/16 anonim ***** válasza:
10%

Hú, jól le lett pontozva a válaszom. Pedig igazat írtam. :( Fent van a nyelvvizsgaközpont honlapján.

Aranyos vagy kérdező. Köszönöm. Én is hasonló jókat kívánok neked!!

2021. dec. 27. 06:41
 7/16 anonim ***** válasza:
7%
Az egyszer oltott nem oltott. A ketszer oltott sem. Sot ok mind oltasellenesek, hogyhogy nem vettek mar fel a 3. oltast is? Remelem a 3. Oltas is csak rovid ideig lesz ervenyes, mert szukseg van a 4. 5. 6. 10. 20. Oltasra is. En mar alig varom higy megkapjam a 4.et, mar szinte remegek erte.
2021. dec. 27. 23:23
 8/16 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező. Én iskolásban dolgozom, és január 3.-án már nem mehetek dolgozni. Csak PCR teszttel léphetek be az iskolába, de akkor se munkavégzés céljából.

Egy ments váram lehetett volna mert az iskola elintézte volna valami dokival az ha van védettségim akkor elfogadják. Tavaly novemberben voltam igazolt kovidos, de ugye az erre kiadott kártya lejárt. Most dec. közepén csináltattam saját költségen antitest vizsgálatot és negatív lett. Volt antitest csak nem elég.

Én úgy döntöttem hogy ha Rusvai virológus nem oltatná tovább magát ha túl esne a víruson akkor rám ne erőltessek az oltást...

Tehát úgy néz ki fizetetlen szabin leszek januártól. Abból ugye nem nagyon lehet megélni így azt is lehet mondani munkanélküli leszek...:(

2021. dec. 29. 11:50
 9/16 anonim ***** válasza:
49%
Hiszti helyett oltasd be magad ;)
2021. dec. 29. 15:59
 10/16 anonim válasza:
Konteós szélső jobbos gyökér vagy.
2023. júl. 16. 13:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!