Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi ideig éltetek albérletb...

Mennyi ideig éltetek albérletben vagy meddig terveztek még ott élni?

Figyelt kérdés

Több mint 10 éve élek albiban, szerencsém volt is volt, ez a 2. lakás ahol élünk már a párommal. Innen már csak sajátba szeretnénk költözni, ha minden jól alakul akkor ősszel el is kezdünk nézelődni..

Mint írtam, nekünk szerencsénk is volt, azért tudunk félretenni önerőnek, de rengeteget kellett kuporgatni, meggondolni, ezt-vagy azt lehet-e, megengedjük-e magunknak..szóval nem volt lubickolás.

De pont most érezzük már hogy elég volt. Nincs értelme várni arra sem, hogy maajd olcsóbbak lesznek picivel az ingatlanok. Évek óta ezt lehet hallani, de semmi.

Hiába a spórolás, ugyanúgy kell hitel, mert egy ingatlan árát nem tudtunk mindennek ellenére összespórolni. (Biztos valakinek sikerült, volt olyan, akitől megkaptuk, hogy hülyék vagyunk hogy hitelt veszünk fel..) Nincs diplomás álom fizetésünk, de nem hiszem hogy itt kezdődik a baj.

Komolyan nem tudom ma mit csinálnék a fiatalok helyében akik különköltöznének már a szülőktől. Mert azt látom, hogy sajnos akik külön költöznek, nem egy álom fizetésből élnek sajnos nem tudnak kitörni ebből a helyzetből.

A munkahelyemen felvettek egy pályakezdőt, ő keres kiadó lakást és sokat beszélgetünk erről a helyzetről ami most van. Ő még borzasztóan fiatal..

A mai ingatlan/albérlet árak mellett érdekelne, ki meddig bírt albérletben maradni? Mikor mondtátok azt, hogy akkor ennyi elég volt inkább a sajátom hitelét fizetem?

júl. 31. 06:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

2013 óta élek albérletben, akkor mèg szobákban, pár éve egy kis garzonban. Egyszerűen nem érem utol az árakat. Most, hogy dolgozok pàr éve és gyűjtögetek, lett annyi pénzem, hogy 10 éve tudtam volna belőle venni egy élhető garzont kevés hitellel. De azóta egy szuterén egérlyukra se lenne elég+közben a fizetésem nem nőtt olyan mértékben.

Mostmár kezdem elengedni,hogy valaha legyen saját lakásom. Persze félreteszek továbbra is, de nem látom, hogy valaha is beérném az àrakat. Őrület, hogy mennyibe kerül egy pici garzon is, pedig én nem vagyok nagy igényű. Nem akarok rögtön kacsalábon forgó palotába költözni. Eddig is kis helyeken laktam, az első albérletem akkora volt, mint valakinek az erkélye.

aug. 29. 11:32
 12/13 anonim ***** válasza:
A pàr évet persze úgy értem, hogy 7 éve, szóval nem 2 hónap munka+spórolás után akarok egy garzont venni, nyilván az irreális álom. De 7 év munkával és sok spórolással sem sikerült összehozni, hogy tudjak venni.
aug. 29. 11:35
 13/13 anonim ***** válasza:
Mennyi a megtakarításod?
aug. 29. 11:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!