Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi ideig éltetek albérletb...

Mennyi ideig éltetek albérletben vagy meddig terveztek még ott élni?

Figyelt kérdés

Több mint 10 éve élek albiban, szerencsém volt is volt, ez a 2. lakás ahol élünk már a párommal. Innen már csak sajátba szeretnénk költözni, ha minden jól alakul akkor ősszel el is kezdünk nézelődni..

Mint írtam, nekünk szerencsénk is volt, azért tudunk félretenni önerőnek, de rengeteget kellett kuporgatni, meggondolni, ezt-vagy azt lehet-e, megengedjük-e magunknak..szóval nem volt lubickolás.

De pont most érezzük már hogy elég volt. Nincs értelme várni arra sem, hogy maajd olcsóbbak lesznek picivel az ingatlanok. Évek óta ezt lehet hallani, de semmi.

Hiába a spórolás, ugyanúgy kell hitel, mert egy ingatlan árát nem tudtunk mindennek ellenére összespórolni. (Biztos valakinek sikerült, volt olyan, akitől megkaptuk, hogy hülyék vagyunk hogy hitelt veszünk fel..) Nincs diplomás álom fizetésünk, de nem hiszem hogy itt kezdődik a baj.

Komolyan nem tudom ma mit csinálnék a fiatalok helyében akik különköltöznének már a szülőktől. Mert azt látom, hogy sajnos akik külön költöznek, nem egy álom fizetésből élnek sajnos nem tudnak kitörni ebből a helyzetből.

A munkahelyemen felvettek egy pályakezdőt, ő keres kiadó lakást és sokat beszélgetünk erről a helyzetről ami most van. Ő még borzasztóan fiatal..

A mai ingatlan/albérlet árak mellett érdekelne, ki meddig bírt albérletben maradni? Mikor mondtátok azt, hogy akkor ennyi elég volt inkább a sajátom hitelét fizetem?

júl. 31. 06:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
7+ éve élünk albérletben, és ez így is fog maradni. Hiába mondanám, hogy szívesebben fizetném a hitelt, önerőre se tudunk eleget összespórolni.
júl. 31. 07:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Kitartást! Borzasztó a helyzet...Budapesten vagytok?
júl. 31. 07:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Pár hónap volt csak.
júl. 31. 08:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is 10+ éve vagyok albérletben 32 évesen. Sokat külföldön is éltem. Londonban nem ismertem egy olyan embert sem aki nem bérelt hanem szüleinél élt vagy volt saját lakása. Nyugdíjasok is béreltek. Ez vár rám is, én még örökölni sem fogok semmit.
júl. 31. 08:29
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
Mennyi önerő szükséges egy lakáshoz?
júl. 31. 12:27
 6/13 anonim ***** válasza:
89%
2010 óta vagyok albérletben, először a párommal (ez idő alatt ő is, meg én is többször voltunk munkanéküliek) már 5 éve egyedül. Budapest, de már ez is kezd annnyira klátástalan lenni, lehet haza kell költöznöm Anyámhoz, most ment nyugdíjba és alig tud belőle megélni. Mindenki diplomás a történetben mielőtt elővenné bárki a tanulni kellett volna lemezt. Sose lesz sajátom, rég lemodtam róla.
júl. 31. 12:31
 7/13 anonim ***** válasza:
85%

5 évet voltunk albérletben ugy, hogy a saját, hitelmentes kertes házam, ahol korábban 9 évet laktam, üresen állt 25 kilometerre. Tudom hihetetlen, de van mikor megéri.

Külföldre költöztűnk végleg , de itt is osszehozzuk majd a sajat ingatlant.

júl. 31. 14:21
 8/13 anonim ***** válasza:

2 évig éltem albérletben de mindig is saját ingatlanra vágytam. 2 év után lehetőségunk lett hogy hitelt vegyünk fel és vásároljunk egy kis házat. Ez pont a covid elején volt, mikor még megfizethetőbbek voltak az ingatlanok és a kamatok is barátságosak voltak.

Már 4 éve élünk itt és kevesebb a törlesztőnk mint amennyi az albérletünk volt, szoval abszolut megérte, ráadásul van plusz 1 szobánk ami kell is.

aug. 4. 00:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam albérletben, inkább otthon maradtam 8 évig. 2022ben építkeztem segítség nélkül. Ha albérletbe mentem volna még mindig ott laknék, ami még jó pár évig így is maradt volna.
aug. 7. 17:06
 10/13 anonim ***** válasza:

9+

Most is ugyan az a helyzet mint 10 mikor elkezdtem a spórolást. Szóval sok túlóra, másod állás évekig, rengeteg dolog amit nem vettem meg pedig vágytam rá. Megérte!

aug. 7. 17:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!