Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletnél mennyire jó vagy...

Albérletnél mennyire jó vagy rossz, ha a bérlő fizeti a közüzemi számlákat? Célszerűbb ha a bérleti díjjal a rezsit is a tulajdonosnak fizeti a bérlő ?

Figyelt kérdés
2024. júl. 30. 22:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%

10. A nemfizető bérlőnél megoldja a problémát.

Horror sztorikat olvasni, hogy a nemfizető bérlőket milyen hosszadalmas kirakni a lakásból. Szerinted ilyenkor ki vagy segítve azzal, hogy az online felületre milyen könnyű belépni.

2024. aug. 1. 15:37
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

Semmivel sem vagy jobban kisegítve a feltöltős villanyórával, mint az online felületekkel. Te magad is tudod, hogy az áram csak az egyik szolgáltatás. Mintha csak az egyik ablakra szerelnél biztonsági rácsot.

A nemfizetőnél egy feltöltős villanyóra nem lesz hatékony kényszerítő körülmény. Ilyenkor az a megoldás, hogy felmondod a szerződést, és a kaucióból levonod a közüzemi tartozást. Egyébként pedig megválogathatod, kivel szerződsz. Persze ha egy lepusztult, lomis bútorokkal, szocreál szekrénysorral meg a nagyi kigödrösödött halálos ágyával berendezett lakást adsz ki, az nem fogja vonzani az igényes, jól fizető bérlőket.

2024. aug. 1. 15:56
 13/20 zulu ***** válasza:
72%
Persze hogy nem kényszerítő.Illetve az,amikor nincs rajta pénz kényszerítve van a felhasználó hogy tegyen rá...Levédeni magad 100%-ra sehol sem tudod.Amúgy gázra is lehet kérelmezni a feltöltőkártyás megoldást.Nyilván a legjobb ha minden simán megy de van hogy elfajulnak a dolgok de ezekbe felesleges belemenni,a lényeg hogy megkönnyíti az ember dolgát
2024. aug. 1. 16:23
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

Épp ez az, hogy nem könnyíti meg, hiszen a nemfizetés kockázatát nem csökkenti-

Aki notóriusan nem fizet, az nem csak a villanyszámlát nem fizeti, és amúgy is fel fogsz neki mondani.

Aki fizet, annak viszont felesleges macera a feltőltősdi, sőt megalázó is.

Csak egy látszatintézkedés, ami neked a biztonság illúzióját adja.

2024. aug. 1. 16:39
 15/20 anonim ***** válasza:
70%
Régóta adok ki lakást, mindig nekem jönnek a számlák. A bérlőm lefotózza az órákat, az alapján diktálom az óraállást. Mikor megjön a számla, átküldöm az elszámolást, ő pedig kifizeti. Soha, egyetlen bérlőmnél nem okozott ez gondot.
jan. 5. 15:25
 16/20 anonim ***** válasza:
25%
#15 Régóta bérlek lakást, mindig én fizettem a számlákat, az óraállásokat is én magam jelentettem be. Soha, egyetlen bérbeadónál sem jelentett gondot.
jan. 5. 15:44
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Haha, vicces, hogy egy tényközlést lepontoztok. (#16)
jan. 5. 20:56
 18/20 anonim ***** válasza:
66%
#16 Rajtam tulajdonoson hajtja be, mint szerződő fél a szolgáltató. Az én szerződésem, az én kötelezettségem a körmű felé a pontos fizetés, a közműnek mindegy hogy ki használta a szolgáltatást, nem hivatkozási alap, hogy bocs nem fizetem be, mert a bérlőnek kellett volna a magállapodás alapján. Tapasztalatom, hogy azon lakáskiadók akik a számlafizetést a bérlőre hagyják egyszer csak nagyon ráfáznak. Persze természetes, lesz sok olyan bérlő aki precíz, tud gazdálkodni és semmi probléma a fizetési moráljával és minden rendben, de a saját közmű szerződésemet nem kockáztatom, elég csak 1 bérlő, és rengeteg lesz az óra visszaköttetése. Közben én, ha nem is kapom meg a bérlőtől a számla összegét, már régen rendeztem volna a tartozást, és legalább az órát nem kell visszahozatnom. Itt teljes tévedésben vagy, a tulajdonos érdeke sokkal jobban, mint a mint a bérlőé a pontos fizetés. Én sosem engedem a bérlőmnek azt, hogy ő intézze ezt önállóan. Tőle kérem az óraállást fényképen, én diktálok és én is fizetem be a számlát, függetlenül attól hogy a bérlő felém rendezte-e vagy sem. Amikor eljön a bérleti díj fizetési ideje kiszámolom, hogy mennyivel jön a bérlő az adott hónapban. Köldök mailt amiben csatolom a számlákat is. A számlán látja hogy leadtam-e az óraállást, azt az óraállást adtam-e le, amit ő küldött nekem. Azt is látja, hogy van-e hátralék a számlán, vagy nincs. Csak ezek után fizet nekem utólag, lesz olyan számla amit már 3 hete rendeztem, lesz olyan amit 1 napja attól függően mikor van a fizetési határidő.
jan. 20. 06:32
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
18, És ettől miben különbözik az, ha a bérlő továbbítja neked a már befizetett csekkekhez tartozó nyugtát havonta? Ugyanúgy látod, hogy nincs elmaradás, be van fizetve, de cserébe legalább nem kezeled fogyatékosként a bérlődet.
jan. 20. 13:02
 20/20 anonim ***** válasza:
30%
#19 elég sokban különbözik. Ha bérlőként úgy szerződsz hogy a tulajdonos felé vagy köteles a bérlemény rezsijét megfizetni a bemutatott számlák ellenében, akkor az a szerződés tartalma, azt kell betartani. 15 év tapasztalata, hogy nem kell másban megbízni ezen a téren (ha ettől megsértődik, mert "hülyének" nézem, akkor sértődjön, max nem ő lesz a bérlőm, nem őt választom üzleti partneremmé, hiszen a szerződés pontjaiban nem értünk egyet, nem köttetik meg az üzlet). Nekem meg nincs sem kedvem sem idegzetem ahhoz, hogy mást ellenőrizzek utólag, hogy ami az én felelősségem azt ő megtette-e maradéktalanul és időben helyettem. Eleve a saját szolgáltatói szerződésem, miért lenne az más felelőssége hogy időben be legyen fizetve? Neki lehet hogy "csak" annyi hogy jaj elfelejtettem diktálni időben, sebaj majd hőmérséklet függő részszámla jön de nem számít. Adózásnál számít pl. tételes költségelszámolásnál csak a diktáláson, azaz valós fogyasztáson alapuló számlákat lehet csökkenteni az adóalapot. Adószámítási módozatról meg év elején dönt az ember, az első adóelőleg kifizetésig van lehetősége variálni. Ha csak elfelejt a nagyon önálló bérlő diktálni, a nevemre érkező számlát nem vonhatom le, vagy levonom de egy későbbi ellenőrzésnél kibukik, akkor majd fizetem a bírságot.
jan. 21. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!