Albérletnél mennyire jó vagy rossz, ha a bérlő fizeti a közüzemi számlákat? Célszerűbb ha a bérleti díjjal a rezsit is a tulajdonosnak fizeti a bérlő ?
Hogy gondolod? Odaadod neki a csekkeket, hogy fizesse be, vagy ő lenne a szerződő? Utóbbinak van előnye és hátránya is. Ha nem fizet neked, te nem kapcsoltathatod ki nála a villany-gázt. Azt csak akkor kapcsolják ki, ha te sem fizeted ki, viszont akkor is rajtad fogják behajtani. Ha ő a szerződő, akkor ez az ő gondja.
Viszont a víz-csatornával nem ilyen egyszerű a helyzet. Amig tartozás van, addig nem szerződnek le mással, tehát mindegy, hogy te vagy a szerződő vagy ő.
Én bérlőként soha nem költöznék olyan lakásba, ahol nem én fizetek, mert onnantól ott ver át és használ ki a tulaj, ahol nem szégyell.
Az órák az ő nevén vannak, ő diktál havonta, így az óraállásokat neki adom le, de a csekkek fizikailag ide jönnek, és én fizetem be őket. A kis cetliket pedig megkapja minden hónapban - korábban fizikailag is, a postabezárások után átálltam iCsekk appra, de ebből is letölthető a digitális "cetli" pdf-ben, így minden hónapban megkapja emailben.
Így a részéről megvan a kontroll (ő diktál, így a bérlő nem tud vele csalni), nem tudok elmaradni a fizetéssel sem, hiszen havonta látja, de nem nézi hülyének a bérlőt azzal, hogy majd ő jobban tudja a befizetést.
Nálam a bérlő fizeti. Elektronikusan kapja a csekkeket.
Mindegyik szolgáltatónál nyomon tudom követni a számlákat.
"onnantól ott ver át és használ ki a tulaj, ahol nem szégyell"
Nem ver át és hülyének sem néz senki, hiszen a fizetendő számlákat bemutatja neked amiket ő maga befizet tőled pedig elkéri a pénzt.
Ez a feltöltőkártyás megoldás nem civilizált helyre való, ráadásul te magad írod, hogy csak az áramszolgáltatásra alkalmazható. Nem old meg semmit.
A közmű online felületére pont olyan egyszerű belépni, mint a GyK-ra, pár kattintás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!