Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kinek a költsége, ha az...

Kinek a költsége, ha az eldugult klíma miatt visszafolyt a víz és emiatt szerelőt kellet hívni és látszik a nyom a falon?

Figyelt kérdés
Én azt mondtam a tulajdonosnak mivel erről nem tehet senki (darazsak fészeketek a kültéri egységbe), ezért fizessük felesbe a javítást. Szerinte ez csak és kizárólag az én költségem. A kültéri egység az ablak alatt van egy tásasházban, nyilván nem én telepítettem oda ahová, és nem hajolgatok ki naponta nézegetni a tizedikről...Évente átnéztem klímással a probléma egyik pillanatról a másikra alakult ki.

júl. 15. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ mi van a szerződésben, de a klíma alapvetően a lakás tartozéka szóval a tulajdonos felel érte.

/egy tulajdonos/

júl. 15. 13:58
 2/12 anonim ***** válasza:
66%

Ez se nem karbantartási hiba, se nem szerkezeti hiba, erről senki sem tehet. Valóban felesben kellene fizetni.

Egy tulajdonos.

júl. 15. 14:03
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Tulajé.

A javítás nem sok (kiszállás, cső kipucol, visszarak, viszonlátás-kezicsókolom), inkább a kár, amit okoz a visszafolyt víz.

Falon megfolyhat, bútort áztathat, parkettát, laminált padlót felnyomja, tv-számítógép lehet alatta...

A klíma a lakás tartozéka, az az ő dolga. A festés-parketta megintcsak. Esetleg ha akarod, megcsinálod/megcsináltatod te, de akkor lelakod az árát. A műszaki cikkek, könyvek, saját bútor meg saját kár.

Ja, és párszáz ft-ért lehet kapni a cső végére dugót, hogy ne menjen bele a darázs (vagy mint az enyémbe, a poloska). Nem is értem, hogy miért nem alapból dugóval szerelik fel.

júl. 15. 14:06
 4/12 A kérdező kommentje:
A tulajdonos szerint azért az én hibám, mert úgy ment a klíma, hogy nem voltam otthon, ezért nem vettem észre időben, hogy visszafolyik a víz. Szerintem meg rendeletetésszerű használat, ezért van az időzítő...A falon folyt végig a víz, az látszik. Nem napokat, pár órát ment felügyelet nélkül Mindig használtam így klímát, főleg mivel kisállatom is van (természetesen a tulajdonos írásos beleegyezésével) és nem akarom ,hogy megfőjön szerencsétlen amíg dogozom...
júl. 15. 14:17
 5/12 nemaRendőrség ***** válasza:
100%
Már azt sem értem, hogy miért neked kellett az éves karbantartást intézni
júl. 15. 14:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a tulajé.
júl. 15. 14:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp nem a te hibád, így a költsége sem téged terhel. Ha vagy olyan jófej, hogy fogadod a szerelőket míg helyrehozzák a lakást, klímát, a tulaj már a két kezét össze kéne tegye. Ami a te károd, azt persze ne ő fizesse ki.

Nehéz rendes bérlőt találni, látom, mi megy a szomszédban. Nem fizetnek, lelakták durván a lakást stb.

júl. 15. 14:44
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen rendeletészerű használat, ha akkor is megy a klíma ha nem vagy otthon főleg ma, amikor mobilról már a föld másik végéről is lehet az újabbakat vezérelni. A hűtő is tönkremehet, és okozhat galibát, akkor az is húzd ki amikor nem vagy otthon, akár 2 hétig tegyük fel mert elutazol? Ez szerintem nevetséges kifogás.
júl. 15. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
8-as Nekem is van cicám, déltől reggel 6-ig megy a klíma úgy van beállítva, és du 5-előtt nemigen érek haza.
júl. 15. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd már meg a főbérlőt, hogy ő is csak akkor kapcsolja be a hűtőt, amíg le akarja hűteni a sörét?

A klíma ilyen időben menjen folyamatosan, könnyebb megtartani, mint 34 fokról visszahűteni.

júl. 15. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!