Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyi a normális albérlet...

Mennyi a normális albérlet tér 2 felnőttnek?

Figyelt kérdés
Én 26 vagyok. Anyám 55 .. van egy 51nm2 albérlet. 2 szoba ( egy alvó szoba és egy félkonyha szoba.) az albérlethez tartozik egy garázs, terasz, 2 tároló. Nem kicsi? Oké nekem van egy külön szobám. De ha úgy nézzük neki nincs. ( Németország)

jún. 17. 07:26
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem a négyzetméter a lényeg, hanem, hogy legyen mindkettőtöknek egy saját szobája, amin nem jár a másik. Így kicsi.

Ha egy pár lennétek, akkor ideális lenne.

jún. 17. 07:35
 2/4 anonim ***** válasza:
84%

Nincs ilyen, hogy "mennyi a normális albérlet tér". Olyan van, hogy ennyi pénzed van bérlakásra akkor ebben a városban ezt kapsz érte.

A testvérem azért kellett, hogy jogosítványt szerezzen a belgáknál, miközben 35 évig eszébe se jutott hogy vezessen valaha is, mert a munkahelyétől csak nagyon távoli településen tudott megfizetni magának egy lakást és a napi ingázást azzal tudta lecsökkenteni elfogadható időre hogy kocsival kezdett bejárni. A munkahelye közelében semmit nem tudott megfizetni, holott azért ment ki mert hogy kint majd mennyivel jobban fog keresni, mint itthon. Aha. Itthon meg tudott fizetni egy saját bérlakást egyedül a fizetéséből Budapesten, elég jó helyen. De hát bezzegországokban ugye tuti csak jobban lehet keresni.

Ha ezt tudjátok megfizetni akkor elég lesz kettőtöknek, sokan 4-en laknak ekkora lakásban. Anno nekünk 6-unknak volt 62 nm-es 2,5 szobás a lakásunk és jól elfértünk. Persze most a 180nm-es házamból visszanézve már kicsi és büntetéssel érne fel ismét ekkorában lakni, de az első saját lakásunk a párommal és egy gyerekkel 36nm-esen is elég nagy volt.

Ha ez van akkor ez is jó, ha meg tudsz fizetni egy dupla ekkorát akkor az is jó lenne.

jún. 17. 07:35
 3/4 SZTANN ***** válasza:
70%

Tudtommal létezik olyan lakásbérleti szabály nyugaton, hogy mekkora minimális lakást bérelhet (hivatalosan - feketén semekkorát) egy család. Ez nem a bérbeadótól függ. (Megelőzik, hogy másfél szobába beköltözzön egy nyolcgyerekes család... )

Éppen határeset, hogy anya-fia, hiszen ők normál esetben 2 hálószobát igényelnének - ha viszont egy pár, akkor megfelelő minimum az egy háló és a másfélszobás étkező-nappali-konyha. (Studiót pedig csak egy személynek adnak ki. )

jún. 17. 07:49
 4/4 anonim ***** válasza:
85%
45 n.m.-en élek párommal és anyummal, a lakás fele az enyém. Még egy kis helyiség jó lenne, de igazából teljesen jól vagyunk.
jún. 18. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!