Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet keresek amivel...

Albérlet keresek amivel szerintem nincs is semmi probléma.Viszont ki vagyok akadva,hogy 90 %-ban diákoknak szeretik kiadni a szobákat,lakásokat. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Nem jobb egy fix,biztos jövedelemmel rendelkező dolgozó egyén /mint például én/? Az ilyen hírdetőket érdmes-e felhívni,hogy dolgozónak esetleg kiadja-e a szobát,lakást?

jún. 15. 16:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Azért hogy ne babázzon le a lakásba. Diákokat viszonylag könnyű kirakni.
jún. 15. 16:59
 2/20 anonim ***** válasza:
83%

Egyáltalán nem 90%-ban diákoknak szeretik kiadni. A diákoknál előfordul, hogy buliznak, maghívnak másokat is, hangosak, zavarják a szomszédokat és nem is biztos, hogy tudják fizetni az albérletet.

Egy férfi elég valószínűtlen, hogy "lebabázik" a lakásba... Szóval ez sem igaz, hogy ez indok lenne amiért egy férfinak vagy egy egyedülálló nőnek nem adják ki. Ráadásul semmi összefüggés a kirakás nehézsége és a baba megléte között. Nincs olyan jogszabály, hogy akinek gyerek van és nem fizeti a bérleti díjat az nem lehet kirakni. Egyedülálló, gyerekes vagy diák, ugyanazok a törvények, jogszabályok vonatkoznak rájuk és a bérbeadóra is. Egyiket se könnyebb vagy nehezebb kirakni.

Röviden: még ha te ezt is tapasztaltad, nem a diákokat preferálják a bérbeadók.

jún. 15. 17:42
 3/20 anonim ***** válasza:
12%

Azért mert több pénzt be lehet hajtani rajtuk.

Biztos háttér,apuci anyuci fizeti a lakbért helyettük.

1,5-szobas lakásokban 5 egyetemistát elszállásolnak.

jún. 15. 17:48
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Nekem vannak lakásaim, és én például a külföldi diákokat preferálom, vagy a külföldi nyugdíjasokat. És igen, közrejátszik az is hogy ott tuti nem lesz gyerek, egy baba vagy kisgyerek hihetetlenül le tudja amortizálni a lakást. Persze nem egyik napról a másikra pottyan ki a baba, de ha aláírok egy évre, akkor nem bonthatok szerződést út közben csak mert becsúszott egy gyerek. Az is közrejátszik hogy milyen munkád van. Nálam egyik lakásban például most egy lengyel légiutaskísérő csaj lakik. Ritkán van otthon, fizeti a lakbért időben, nincs vele probléma. Amíg ilyen sokan állnak sorba egy-egy lakásért, addig lehet válogatni és egy egyetemista srác mindig jobb választás lesz mint egy egyedülálló 25-30 éves, aki valószínűleg már a családalapításon töri a fejét.
jún. 15. 17:57
 5/20 anonim ***** válasza:
27%
#4: azt elárulnád, mi a gond azzal, ha valaki gyereket vállal?
jún. 15. 18:10
 6/20 A kérdező kommentje:
Még nem kérdezősködtem,csak a hírdetéseket néztem Szegeden.Szobát,lakást keresek és feltünt,hogy a ki van kötve "csak diákoknak,csak diák lányoknak,vagy fiúknak". Én 45 éves egyedülálló dolgozó férfi vagyok -tehát nem fogok lebabázni :),nem fogok házibulizni és később sem akarok gyereket.Érdemes felhívnom az olyan hírdetőket ahol diákokat keresnek,vagy reménytelen.
jún. 15. 18:15
 7/20 anonim ***** válasza:
80%

5-ös: ezt írta a 4-es, válasz a kérdésedre,legalább figyelmesen olvasd el:

"egy baba vagy kisgyerek hihetetlenül le tudja amortizálni a lakást"

jún. 15. 18:34
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy hívással nem vesztesz semmit, de ezek a bérbeadók általában nem akarnak sok éves bérlöket, a diákok egy-két év alatt kiköltöznek.
jún. 15. 18:35
 9/20 anonim ***** válasza:
82%
De igen, a családokat nagyon nehéz kirakni, mert gyereket nem tehetsz utcára. Nem véletlenül kernek már sok helyen közjegyzői iratot. Tapasztalatból.
jún. 15. 18:39
 10/20 anonim ***** válasza:
51%

4. "de ha aláírok egy évre, akkor nem bonthatok szerződést út közben csak mert becsúszott egy gyerek".

Miért határozott időre írsz alá ha ettől félsz? Határozatlan időnél akkor mondasz fel indok nélkül, amikor akarsz. De még ha valamiért évente szeretsz hosszabbítgatni és nem akarsz gyereket a lakásba, akkor is megteheted, hogy nem hosszabbítod meg ha babát várnak vagy ha megszületik a baba. Kíváncsi vagyok, hogy egy néhány hónapos baba ami alszik, eszik meg sír hogyan amortizálja le a lakást.

jún. 15. 19:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!