Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet keresek amivel...

Albérlet keresek amivel szerintem nincs is semmi probléma.Viszont ki vagyok akadva,hogy 90 %-ban diákoknak szeretik kiadni a szobákat,lakásokat. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Nem jobb egy fix,biztos jövedelemmel rendelkező dolgozó egyén /mint például én/? Az ilyen hírdetőket érdmes-e felhívni,hogy dolgozónak esetleg kiadja-e a szobát,lakást?

2024. jún. 15. 16:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy ilyenkor szobát adnak csak ki, tehát több diákot várnak egy lakásba (és azonos neműt, ha a többiek már meg vannak)?
2024. jún. 15. 19:21
 12/20 anonim ***** válasza:
74%

"Kíváncsi vagyok, hogy egy néhány hónapos baba ami alszik, eszik meg sír hogyan amortizálja le a lakást."

Akkor MÉG NEM, de kitenni nem tudja, amíg ott a gyerek, és egy év múlva már eléggé problémás.

2024. jún. 15. 19:24
 13/20 anonim ***** válasza:
36%
Miért ne tudná kitenni amíg ott a gyerek? Mutass egyetlen jogszabályt ami arról szól, hogy gyerek nélküli embereket ki lehet tenni, de gyerekeseket nem lehet.
2024. jún. 15. 20:03
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Nem tudom hol kerestél bérlakást, de általában jobban örülnek ha NEM diákok veszik ki a lakást. Csak vannak olyan területek ahol a diákok szokták leggyakrabban keresni az üres lakásokat.

Ahogy előfordulhat, hogy a tulajdonos nem folyamatosan keres bérlőt, hanem mondjuk 10 hónapra az évben és a nyári 2 hónapot szeretné nem kiadni a lakást, mert mondjuk a család menne oda vagy a barátokkal ott lennének stb.

Hány kiadó lakást néztél meg? Felkerestél vagy 5-t és abból levontad ezt a buta megállapítást?

2024. jún. 15. 23:51
 15/20 anonim ***** válasza:
80%
Nem igaz amit állítasz a többség nem diákoknak akarja kiadni az ingatlant. Javaslom az ingatlan .comot nézz körül:)
2024. jún. 16. 06:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te a legolcsóbb kategóriában nézelődsz, ahol már esetleg több diák is lakik egy lakásban és melléjük keres szoba/lakótársat a tulaj. Szerintem ésszerű, hogy diákok mellé diákokat keresnek, más élethelyzetben vagytok, más az életritmusotok, nem biztos, hogy így passzolnátok, de egy kérdést megér. Ha mondjuk 3 diáklány mellé pályáznál, az sanszos, hogy azonnal bukó, de srácok mellé még akár bele is mehet a tulaj.

Mi pl. az egyedülálló fiatalokat preferáljuk. Már saját lábon áll, de azért még talán van minimális háttérország és macera sincs, hogy nyáron nem akar fizetni, meg talált 5 ezerrel olcsóbbat, meg buliznak, meg mit tudom én. Szerintem velük a legkönnyebb.

Nekem a közjegyzői okirat alap. Nem volt még gyerekvállalónk, de ha lehetne sem zavarna. Az okozott károkat meg kell fizetnie minden bérlőnknek, függetlenül attól, hogy gyerek okozta, vagy felnőtt. Viszont ez inkább morális kérdés nálam, inkább az elv miatt nem szívesen fogadnánk gyerekeseket mintsem a jog miatt.

Ha nem fizet és nem akarnak kiköltözni, én anyaként sokkal nehezebben indítanám el a jogi lépéseket egy kisbabás család ellen... De ez az én "nyomorom", tudom.

Ha évek óta van egy jó bérlőm, aki odaviszi a párját, majd újabb problémamentes évek után odaszületne a babájuk, azért emiatt biztos nem paterolnék ki senkit. Ha egyedül megbízható volt, majd ketten is, akkor nem feltételezem, hogy gyerekkel már nem lesznek azok.

2024. jún. 16. 11:37
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
#16 Ahogy írod. Amikor a fiam keresett bérlakást egy egyetemi városban, ott is jobban örült a tulaj, hogy már nem egyetemista, hanem elkezdett dolgozni és közben mi szülők még ott vagyunk mellette. Inkább neki meg a barátnőjének adták ki a lakást amit addig egyetemistáknak szoktak, ugyanazokkal a feltételekkel.
2024. jún. 16. 11:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"90 %-ban diákoknak szeretik kiadni a szobákat,lakásokat"

Most szobákat, vagy lakásokat? Mert a kettő nagyon nem ugyanaz.

Lakásokban jobban szeretik a fix, hosszútávú bérlőt. Ellenben szobabérlésnél ideálisabb egy fiatal, egyetemista. Már csak azért is, mert valószínűleg a többi lakó is az.

2024. jún. 17. 13:48
 19/20 anonim ***** válasza:
36%

Olyan szempontból van igazság, hogy sok esetben végzett egyetemisták, már szakmában dolgozók igyekeznek segíteni a diákokat és direkt egyetemistáknak adják ki a lakásukat.

Egyetemi levelezőlistán látok rendszeresen ilyeneket. Fent van a hirdetés mondjuk 200 ezerért. De levélben leírja, hogy az adott egyetem, adott szakáról jelentkezik valaki, akkor neki pár 10 ezerrel olcsóbb.

2024. jún. 17. 13:52
 20/20 anonim ***** válasza:
69%
Hát őszintén 40+ évesen, dolgozó emberként én nem szeretnék egyetemistákkal lakni. Semmi bajom a fiatalokkal, én is voltam egyetemista, de teljesen más életstílus. Külföldön kellett egyszer így laknom pár éve meló miatt, hát pár hét után már a hajamat téptem, szerencsére csak 2 hónap volt az egész (sajnos a pályázati pénzből csak szobabérlésre futotta, és egyetemi város volt).
2024. jún. 28. 15:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!