Aki albérletben lakik az kevésbé értékes ember,mint akinek saját lakása van?
Több embertől hallottam mostanában lekezelően beszélni albérlőkről. Minap láttam egy kérdést, hogy valaki ellenőrizgeti havi rendszerességegel a bérlőit.
Szomszédom is kiad lakást, de úgy beszél az albérlőkről, mintha másodrendű állampolgárok lennének.
A szomszédos társasházban is sok a kiadott lakás- és látom is, hogy náluk elburjánzott a gaz, össze-vissza szemetelnek, tojnak mindenre. A szomszéd háztömb lakásainak 90% albérlet mellettünk, közös szervizutunk és udvarunk van. Ők tényleg nem tartják rendben, mert nem az ő tulajdunk.
Tehát aki albérlő sokszor igénytelenül viselkedik ezt látom én is.
De miért érzik felsőbbrendűnek maguknak a tulajok is?
Mi most kényszerülünk albérletbe kb 1.5-2 évre, mert építkezünk. Rokonok úgy néztek ránk, mintha vmi gusztustalan dolgot mondtam volna ezzel, hogy bérlünk majd.
Mi ez az ellentét? Kő alatt éltem eddig, hogy ez nem tűnt fel?
Arról nem beszélve, hogy azzal riogattak, hogy gyerekkel nem találunk semmit, nincs aki kiadná nekünk- de ez sem így van. Találtunk elég jót, ráadásul az építkezéshez közel.
Szóval mi ez a feszültség?
Egy egyszerű emberi gyarlóság megjelenése ez az ingatlanügyek világában: a legtöbb ember szereti magát felsőbbrendűnek érezni.
Ez is csak olyan mint amikor a jellemhibás diplomás lenézi a szakmunkást, a tanár a diákot, az orvos a beteget, a vendég a pincért, a jómódú a szegényt, az okos az ostobát; tisztelet a kivételeknek.
Eleve ott megy félre a dolog, hogy van egy rakás proli, aki az albérlet alatt egy Kőbányai panel garzont tud elképzelni. És van egy rakás proli aki a nagymama által 50 év alatt lelakott szarból igyekszik hasznot húzni. Általában ezek tekintenek úgy az albérlőre, mint alsóbbrendű lényre.
Én személy szerint pont ezért rühelltem az albérletezést, mert nálunk egyfajta örülj, hogy van hol laknod módon működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!