Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Akik albérletben laknak,...

Akik albérletben laknak, mennyi ideig szoktak ott lakni? Milyen régóta laktok abban az albérletben amit kivettetek?

Figyelt kérdés

2024. jún. 2. 17:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"akik évek óta laktak/nak ugyanott simán aláírták az inflációkövető emelést"

Nem volt kötelező. A saját döntésük volt. Igen, megvolt a rizikója, de ezt lehetett tudni előre.

"Készámjegyű inflácónál azért ez már egy más kérdés"

De kétszámjegyű inflációnál ha máshová mész, ott is ugyanolyan magas a bérleti díj, mint ha ott maradnál, és fizetnéd az inflációkövető emelést...

2024. jún. 5. 18:54
 12/12 anonim ***** válasza:

#9: viszont az új bérlő mindig kockázat. Fog-e rendesen fizetni, nem lakja-e le a lakást, nem lesz-e rá a panasz a lakóközösség részéről, nem fog-e hamar elköltözni stb. En pl olyantól, akinek kenyérre kell nem veszek ki lakást, mert az tuti emelni fog X ezret évente.

Mostani bérbeadóm elég jómodú, neki ez csak hobbi. Nem is emelt már 3 éve. Ha idén vagy jövőre esetleg emelne 10-20-at akkor persze maradnék.

Nekem pedig vidéken van kiadó lakásom. Hamar találnék bérlőt,mert mégis csak nagyvárosban van a lakás stb. de inkább megtartom a mostani normálisat. Nem is nagyon szoktam emelni. Nettó 800-as fizu mellett arra sem vagyok rászorulva, hogy ki legyen adva a vidéki lalásom.

2024. jún. 7. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!