Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Idősebb személynél albérletben...

Idősebb személynél albérletben lakni?

Figyelt kérdés
Egyik évfolyamtársam mesélte, hogy vidékről feljött Pestre egyetemre. Először koliban lakott, később lakásba költözött. Egyik közös évfolyamtársunk mesélte, hogy a nagymamája megözvegyült és egy elég nagy 3-4 szobás lakásban él egyedül. Unatkozik, meg magányos, így arra gondolt, hogy kiadná az egyik szobát, de ismeretlennek nem merte. A közös évfolyamtársam összehozta őket. A srác be is költözött a lakásba. Fizet kb. 60 ezer forintot a rezsivel együtt. Igazából mindketten jól jártak. Az idős néni nem magányos, a bérbeadással egy kicsit ki is egészíti a nyugdíját, a srác jó körülmények között lakik, a néni főz is neki, természetesen az évfolyamtársam veszi az alapanyagokat. Másnak volt hasonló tapasztalata? Hasonló idős emberekkel hol lehet találkozni? Facebookon, ingatlanos weboldalakon nem hirdetnek. Lehetnek hátrányai egy ilyen szobabérlésnek?
2021. júl. 24. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet jellemzően szerintem csak rokonokon, ismerősökön keresztül lehet, és mint gyakori is. Hátránya, ha nem jöttök ki egymással. Pl. későn érsz haza és a frászt hozod a nénidre, vagy trehány vagy, ő meg rigolyás, vagy ő rosszul lát és ezért kosz van, te meg hipochonder, vagy nagyot hall és bömbölteti a sorozatát, amikor te tanulnál, vagy azt hiszi, majd mindig te viszed le a szemetet, mint életerős, te meg ezen felháborodsz, hogy de ez nincs benne a szerződésben... Sok mindent el tudok képzelni :) De mindez ugyanannyi verzió lehet, mint bárki más lakótárssal. Csak xy unokájában/nagymamájában mindketten jobban meg fogtok bízni és talán ezért elnézőbbek lesztek, mint egy idegen esetében.
2021. júl. 24. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Hacsak nincs "nagymamakomplexusom", tuti, hogy olyan helyre nem mennék ahol

"Unatkozik, meg magányos, így arra gondolt, hogy kiadná az egyik szobát,"

Fizetem a kért összeget, de szórakoztatni senkit nem fogok.

Ettől még lehetünk nagyon udvarias jó viszonyban, de részemről ennyi.

Természetesen, ha rosszul van, hívok neki mentőt, vagy segítek arrébb rakni a nagy asztalt, de részemről ennyi.

Ettől még lehetünk nagyon udvarias jó viszonyban.

2021. júl. 24. 19:16
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

2-es vagyok

Benne maradt 2x egy mondat, bocs' a nem szándékos ismétlésért!

2021. júl. 24. 19:18
 4/5 anonim ***** válasza:
85%
Ha valakinél unaloműző beszélgetőpartner, vagy felolvasó vagyok, akkor ott lakjak ingyen! Rám nem kell főznie, tudok főzni. Még rá is.
2021. júl. 24. 19:21
 5/5 anonim válasza:
100%

Jó tanács, tapasztalatból !

Öregektől nem érdemes bérelni, főleg nem egyutt lakni veluk.

Volt egyszer, akitől béreltem,noha csak 62 éves nő volt,de állandóan bemászkált, amikor nem voltam otthon, a szomszédokkal figyeltette,ki jön raktam kívul fel. Pedig tudta, hogy a barátnőm néha és egy- egy barát,beszélgetni, vagy konkrét dologgal.

Nem vagyok fiatal,de elegem lett és még ő volt megsértve. Többek között azért mert az ócska nagymami-berendezést próbáltam felújítgatni.

Persze, Te dolgod !

2021. júl. 25. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!