Akár évekig is lehet lakni egy albérletben?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 24. 18:26
2/10 anonim válasza:
Sok országban akár az egész felnőtt életet le lehet élni egy bérlakásban. (NEM albérlet, mert az mást jelent, rosszul hasznákod a szót!)
3/10 anonim válasza:
ha a tulajdonosok elégedettek veled, és nem akarják eladni a lakást, évtizedekig is.
4/10 anonim válasza:
Persze, nekik is az az érdekük, hogy sokáig maradjon a bérlő, ne kelljen újat keresgélni. Mi 3 éve jöttünk el az utolsó albérletünkből, és a tulaj azóta szenved, hogy találjon egy normális bérlőt.
5/10 anonim válasza:
Az öcsémnek Pesten van egy lakása albérletbe kiadva egy családnak sacperkábé 10 éve. Szerintem soha nem lesz saját lakásuk. Bérbeadói szempontból jó is, meg rossz is, mert van egy már bevált, megbízható bérlőd, nem kell újat keresgélni, esetleg ráfázni, másrészről kialakul(hat) egy olyan "kapcsolat", hogy nehezen veszed rá magad a lakbér-emelésre. Legalábbis az én dili öcsém kb. 2x emelt eddig és még mindig vagy 30%-kal van a piaci árak alatt van a bérleti díj. Az eladáson is gondolkodott már, de sajnálná őket kirakni. No comment.
6/10 anonim válasza:
Én 3 évig laktam az első albérletemben. Egyik barátom 7 évig lakott az első albérletében. Szóval lehet.
7/10 anonim válasza:
Persze. Minden megegyezés kérdése.
8/10 anonim válasza:
Első albérletemben, lakótársammal aki a tulaj volt 6 évig laktam.
Mostani albérletem "átmenetinek" indult először még szintén lakótárssal, végül kivettem egymagam. 3 éve vagyok itt. ÉS sajnos nem úgy néz ki, hogy egyhamar saját otthonhoz fogok jutni...
9/10 anonim válasza:
Igen, a tulajnak is ez az érdeke. (Stabil, fix, megbízható bérlő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!