Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Akik albérletben laknak,...

Akik albérletben laknak, mennyi ideig szoktak ott lakni? Milyen régóta laktok abban az albérletben amit kivettetek?

Figyelt kérdés

jún. 2. 17:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
2016 óta élek albérletben. A mostani albérletemben 1 éve és 2 hónapja, előzőben 5 és fél évig laktam. Az előtt 1 évente költöztem.
jún. 2. 18:09
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

2004 óta élek albérletben, és 2008 óta adom ki a saját lakásaimat.

Igen, maradni fogok albérletben.

Jelenlegi albérletben 4 éve.

jún. 2. 18:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Több mint 11 éve bérelem ezt a lakást. Korrekt a tulaj.
jún. 2. 19:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
6 evig eltem alberletben, altalaban evente koltoztem, mert mindig volt valami bajom a lakassal vagy a lokacioval egy ido utan. Egyszer maradtam 2,5 evig, de onnan meg a tulaj rakott ki, mert eladtak a lakast.
jún. 2. 21:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
12 éve béreljük. 7 éve kiadjuk a sajátunk.
jún. 2. 22:54
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
2019-óta, de gondolkodom a költözésen mert a tzjajdonos minden évben iflácókövető módon havi több 10 ezer forintttal emel. Az én fizetésemet nem emelik ilyen ütemben. 170-ről indultunk, már 230 (+ rezsi persze).
jún. 3. 09:52
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

#6: már réges rég el kellett volna onnan költöznöd. Korrekt tulaj arra törekszik, hogy megtartsa a jó bérlőt! Pl. azzal, hogy ritkán vagy keveset emel.

Nekem a mostani bérbeadóm egyáltalán nem emelt, az előző 5 év att 1x egy 20-ast.

jún. 3. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk mostanában nincs szerencsénk. 4 éve költöztünk a fővárosba. Az első lakásban 2 évig maradhattunk, mert úgy döntött a tulaj, hogy eladja. Ahol most élünk onnan is 2 év után kell egy hónap múlva távoznunk ugyanebből az okból kifolyólag. Előtte Székesfehérváron laktunk 7 évig ugyanabban az albérletben.
jún. 4. 09:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Korrekt tulaj arra törekszik, hogy megtartsa a jó bérlőt! Pl. azzal, hogy ritkán vagy keveset emel."

Nem minden tulaj gondolkodik így. Van, aki inkább bérlőt vált, de a pénzénél akar lenni, más meg inkább egyre kevesebb bérleti díjjal is beéri, csak ne kelljen bérlőt váltania, mert az neki macera. Sokmindentől függ az ilyesmi: attól is, hogy melyik tulajnak milyen korábbi tapasztalatai vannak a bérlőváltásokkal, hogy mennyire fontos bevételi forrás neki a bérleti díj, meg eleve attól is, hogy pl. hol van a bérlemény, mert attól függhet, hogy mennyire könnyű új bérlőt találnia majd. Mindenesetre bárhogyan gondolkodik is a tulaj, az, hogy korrekt-e vagy nem, nem ettől függ. Ha előre lehet tudni, hogy mennyire rendszeresen fog emelni, és hogy milyen mértékben, az teljesen korrekt - a kérdés csak az, hogy a bérlőnek úgy megéri-e vagy nem.

jún. 4. 21:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak akik évek óta laktak/nak ugyanott simán aláírták az inflációkövető emelést, mert fene gondolta, hogy ez lesz. Az az évi pár ezer forint meg a legtöbb tulajt nem is érdekelte, meg a bérlő sem halt bele, ha mégis emelt. Készámjegyű inflácónál azért ez már egy más kérdés, főleg mivel a fizut nem emelik sok helyen ilyen ütemben. Nekem egyébként az a tapasztalatom legjobb az olyan tulajdonos aki jó anyagi helyzetben van és nem etttől függ a megélhetése, csak egy mellékes bevételi forrás. Mellesleg ismerek olyat is, aki addig emelgetett, hogy elment a bérlő, azután meg már nem talált újat aki tartósan maradt volna, vagy ne lett volna problémás (nem fizet időben, leleakta, stb).
jún. 5. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!