Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tudok tenni, hogy ne...

Virgonc vili kalandjai kérdése:

Mit tudok tenni, hogy ne jöjjek rosszul ki belőle?

Figyelt kérdés
2023.06. 01 költöztünk új albérletbe. Most jött az éves víz, és volt túlfogyasztásunk, mert ugye a radiátor is egyéni mérővel van felszerelve így az megnyomta. 413 € kéne fizetni, de ez egész évre szól. Szóval nekünk csak 7 hónapot kéne fizetni,mivel júniusban költöztünk, de a tulaj velünk szeretné kifizettetni az előző lakók fogyasztását is. Mit lehet tenni? Megkeresésre nem reagál. Szlovákiában élünk.
2024. jún. 2. 15:07
 1/7 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Amit én nem értek: ha egy éve költöztetek, és most jött az elszámolás, akkor miért csak hét hónapot kellene fizetnetek? Ha május elején olvasták le, az akkor is tíz hónap. Vagy négy hónapja olvasták le és csak most küldték az elszámolást? Nekem ez nem életszerű, bár nem tudom, ezek a dolgok hogy mennek Szlovákiában.
2024. jún. 2. 15:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A radiátort nem értem, mi köze a vízszámlához. Az a fűtesi rendszerhez tartozik Magyarországon, es az normál esetben nem fogyaszt pluszban vizet, zárt rendszer. Amúgy lakott ott előttetek valaki vagy a maradék 5 honapban üres volt a lakás?
2024. jún. 2. 15:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly június 1-től egy év, azaz 12 honap telt el. Hogy jött ki neked a 7 hónap?
2024. jún. 2. 15:31
 4/7 A kérdező kommentje:
2023.01.01-2023.12.31 így jött ki, de inkább hagyjuk is. Mivel a radiátort melegvíz tölti fel, így az is számít. Mind1 skip.
2024. jún. 2. 16:02
 5/7 A nagy Levin ***** válasza:
100%

#4 biztos, hogy 12.31. az elszámolási időszak? Mi van a számlán? Ha 12.31., akkor miért most küldték ki az elszámolást?

"Mivel a radiátort melegvíz tölti fel, így az is számít."

Ezt nem tudom értelmezni.

Társas ház? Családi ház? Távfűtés van? Vagy milyen radiátorok?

2024. jún. 2. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A tavalyi évre szóló elszamoloszamlat kaptad meg most? 6 hónappal később? Milyen időszakra szól az az elszámolo-számla? A radiátort miért kell feltölteni? Továbbra sem ertem, mi köze a radiatornak a vízfogyasztáshoz...
2024. jún. 2. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Mit nem értetek ezen hisz a kérdező sem érti :)

Azt sem tudja milyen időszakra szól az elszámolása és abban a hitben él hogy két faszi a távhőnél a bolylerből töltögeti a melegvizet a távhő hálózatba. Bár ez még így is a távhőszolgáltató vízdíját növelné és nem az övét :)

2024. jún. 3. 14:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!