Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ebben az esetben jogos, hogy...

Ebben az esetben jogos, hogy a tulaj ránk terhelte a közüzemi díj kamatát?

Figyelt kérdés

Sajnos előfordult, hogy a rezsit csak 20-25a körül sikerült intézni a szerződésben foglalt 15-e helyett. Ilyenkor mindig többet fizettünk. mivel ténylet késtünk mi is, így a tulaj nem fizette be időbe a díjjat.

Viszont ma megtaláltam az albérleti szerződést és ez áll benne:

"A közüzemi szolgáltatók, és közös képviselet a díjelőírást a számlákat a bérbeadó részére küldi meg, amelyeket a bérbeadó fizet ki a közüzemi szolgáltatók és a társasház felé. A bérlők midnen hónap 15.napjáig kötelesek megfizetni a bérbeadónak a bérleti díjjat."

Konkrétan ha jól értelmezem ebben az esetben nem jogos a késedelmi kamat.

Mert akkor azt bele kellett volna foglalni úgy, hogyha nem fizet az bérlő, akkor minden késedelmes vizetés után 5.000/10.000 valamennyi ezer forint késedelmi kamatot számolok fel.

Így tiszteségesebb lenne, nem?

2024. márc. 7. 20:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
29%

Idézem a szerződésed:

"A bérlők minden hónap 15.napjáig kötelesek megfizetni"

Idézlek téged:

"mivel tényleg késtünk mi is"

Tehát nem fizetted meg 15-ig ebből késedelmi kamat keletkezett, amit nyilván neked kell megfizetni, hiszen nem fizetted meg időben a díjat... Nem is értgem mi a gondod.

2024. márc. 14. 20:28
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egy soha de de soha nem láttam közüzemi számlát a tulaj részéről.

Kettő aki írta, hogy nem fizettem időben nem is az a kérdés.

Számoljon fel a tulaj külön késedelmi pótlékot, de az áram, víz, gáz, internet szolgáltató hogy számolhat fel késedelmi kamatot, mikor elvileg a BÉRBEADÓ kapja a számlákat és a BÉRBEADÓ fizeti ki a számlát. Mi meg utólag fizetünk neki, következő hónapban.

Ő ezt honnan tudja előre, hogy én nem fizetek 15én csak 20án?

2024. márc. 18. 10:30
 23/23 anonim ***** válasza:

A lényeg a lényeg,a számlákat a tulajnak kell teljesiteni.

A bérlővel megállapodása van meddig kell fizetni.Rá nem vonatkozik a törvény

határidőre nem fizetés esetén kamatot kellene fizetni.

Ezt is 1 pénz bevételnek lehetne tekinteni.Ebből hogy adózik ?

2024. márc. 18. 17:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!