Albérlethez kaució adás-vételi? (Lent)
Akkor amikor a 2 havi kaució át van adva a tulajnak, de még nincs lakás szerződés és mondjuk egy adás-vételi nyilatkozat van írva, hogy mondjuk pl “xy összeget átvettem xy bérlőtől a mai napon” az valós? 😃
Én sose vettem így ki lakást, mindig a szerződéssel együtt kellett lerakni az anyagi részét, egyben. :)
"adás-vételi nyilatkozat"
Inkább átadás - átvételi
Amig nincs szerződés milyen jogon vesz át pénzt??
Senkiben ne bízz.
Az ilyeneket mint a 3-as szokták csúnyán átverni.
Amikor kezedben a kulcs, és költöztök, akkor add át a kauciót.
#5 Viszont akkor ne csodálkozz ha az utolsó pillanatban jön egy szimpatikusabb bérlő és ő kapja a szerződést.
Többen futottak már lukra ezzel az utolsó pillanatban adom oda a kauciót dologgal. Aztán a megbeszélt időben nem jelenik meg a bérlő jelölt, nem elérhető és a következő héttől tehetjük vissza a hirdetést és fogadhatjuk újra a lakásnézegető turistákat.
#6 Valamennyi foglalót le lehet tenni.
De 2 havi kauciót én biztos nem tennék le.
Főleg hogy a legtöbb alberlő olyan kezdő, hogy még egy tulajdoni lapot és egy személyi igazolványt sem kér a lakást megmutató illetőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!