Ki kell adnom az adataimat?
Figyelt kérdés
Vásárolni szeretnék egy technikai eszközt egy hirdető oldalról, beszéltem telefonon az illetővel, készülék leellenőrizve, a személyi igazolványom adatait kéri az adásveteli szerződéshez. Ebben az esetben meg kell adnom?2019. dec. 6. 19:35
1/6 anonim válasza:
Fenét , koptasd , ez csaló . Semmilyen biztosítékja nincs védelme a lepapírozasnak ....
3/6 anonim válasza:
Többször rendeltem online cuccokat, üzletből is. Soha nem kértek személyi igazolvány-számot. Nevet, telszámot, e-mailcímet kérnek, és számlakiállítashoz a címet. De semmi egyebet. Egyetlen esetben tudom elképzelni, hogy személyi igazolvány számát is kérik: ha hitelre vásárolsz, és kell a hitelszerződéshez. De azt már nem online szokták megkötni. Ha hitelszerződésről esetedben nincs szó, hajtsd el őket. Ne add meg nekik a személyi igazolványod számát, semmilyen egyéb személyes adatot.
4/6 kovpet válasza:
Ha ez egy magánszemély és adás-vételit írtok, akkor nyilván kell az eladó és a vevő összes olyan adata, amivel beazonosíthatóvá válik. Így valamilyen fényképes igazolvány száma is, amivel azonosítja magát, lehet az személyi, de jogsi vagy útlevél is.
5/6 anonim válasza:
Telefonon és/vagy neten én sem adnám meg, de az utolsó jól írja. Adásvételihez kell igazolvány.
6/6 anonim válasza:
Telefonon keresztül bárki kérhet személyes adatot.Én viszont nem tudom,hogy ki az.Telefonban én semmit nem adok meg a nevemen kívül.Volt,hogy állítólag a bankomtól hív.Csak a nevét mondta be és hogy honnan hív.Kérte a személyes adataimat a beazonosításhoz,hogy valóban én vagyok e.Én kérdeztem,hogy gond van a számlámmal?Válasza:hogy nincs.Válaszom: még nem tudom én sem önt beazonosítani,hogy igazat mond,addig nem adok meg telefonon semmilyen adatomat.Ez miatt patt helyzet lett,de ő nekem adott igazat és szépen elköszöntünk egymástól.Ez a mai napig így megy kb évente,háromszor négyszer.Ha van gond,akkor a bank tud emailban,vagy levélben értesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!