Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Élni és élni hagyni?

Élni és élni hagyni?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy;

- A te házad, a te várad és annyiért adod ki, amennyiért akarod.

(még ha örökölted is és nem csináltál érte semmit.)

De...

- Tudom, hogy az ingatlan kiadása befektetés, egy üzlet.

- Értem én, hogy joggal félted, hogy lelakja a bérlő, de ha félted, miért adod ki? 🤔

- Vannak rossz bérlők és rossz tulajdonosok is.☝️

- Miért kell emelni a lakbér árát, hiszen az ingatlan árak állandóan emelkednek?! 🤔

-Sok tulajdonos miért nem adózik az amúgy sem olcsó albérlet ár bevételből?

(Van közöm hozzá, hiszen az én pénzem) , és ha a tulaj elvárja, hogy az albérletért elkért akár 250.000 forintért meg sem említsék, hogy ő drágán adja ki a lakását, akkor kutya kötelessége az állam felé adóznia.

-A bérlő a kevés fizetéséből tudja nélkülözni azt a 150-250.000 forintot havonta, akkor a tulajdonos ne tegye zsebre a bérlő pénzét, hogy mindd az övé maradjon! 😡

-Miért szarjátok le, hogy nincs arányban a fizetés az általatok kitalált albérlet árakkal?

-Miért mindig a piacra fogjátok az albérlet ár emeléseket?

-Miért mindig arra hivatkoztok, hogy annyiért adjátok ki a lakást, amennyiért kiveszik?

(Persze,hogy kiveszik, mert nem tudnak mit tenni.

Kiveszi annak az árán, hogy alig marad pénze a bérlőnek élelmiszerre, vagy lemond valamiről, mert lakni kell valahol.

-A drága albérlet mellett lehetetlenség sporolnia a bérlőnek ;

1. Kaucióra.

2. Saját magának, hogy anyagi biztonságban legyen.

3. A nyaralásra, vagy akár egy Magyarországi belföldi kirándulásra

És emellett mégis elvárjátok, hogy 2-3 havi kauciót szemrebbenés nélkül átadjon a bérlő a kezetekbe.

-Sokatok miért nem akarja azt, hogy a bérlő utalja nektek a albérlet pénzt a számlátokra?

- Sokatok miért nem akar szerződést kötni a bérlővel?

-Sokatok miért öntörvényű és úgy gondolja,hogy a bérlő tudta nélkül bármikor bemehet a lakásba ha a bérlő nincs otthon?

-Miért ugyanannyi összegért adtok ki egy üres, vagy egy bútorozott lakást?

-Egy üres lakásba, ahova a bérlő a saját bútorait viszi, miért nem engedtek kisállatot vinni?

-Miért nem akartok gyermekes családnak, egyedülállónak kiadni lakást?

(Tudom, nem lehet kitenni)

- A 70-es évek, kopott bútoraival berendezett lakásért, miért kértek 250.000 forintot havonta? 🤔

(Főleg egy olyan lakásért, amiben dohszag is van)

-Egy pici 18-28 nm-es lyukért milyen jogon kértek 150-200.000 forintot?

-Egy, szobáért miért kértek el 100-130.000 forintot?

(Amúgy is ki a fene akar a tulajjal egy lakásban élni?

Van magánéletem, meg intim szférám ami csak rám tartozik)

-És a végére ;

Vonatkoztassunk el attól, hogy ti nem vagytok rászorulva, hogy albérletet vegyetek ki,de 1. Ki tudnátok fizetni havonta 250.000 forintot az albérletre?

2. Össze tudnátok gyűjteni 2-3 havi kauciót az albérleti ár kiadása mellett?

3.Tudnátok menni nyaralni, vagy kirándulni?

4.Tudnátokk spórolni a drága albérlet mellett arra, hogy anyagi biztonságban legyetek?

(Ne az legyen a válasz, hogy ha nem tetszik, hogy nem marad pénze a bérlőnek, keressen olyan munkát, ahol több a fizetés!

Ne az legyen a válasz, hogy ha nem tetszik az albérlet ár, vegyen a bérlő magának saját ingatlant!

Nem tzdhstjstok milyen okból bérel lakást valaki.

Nem ti jártok az ő cipőjében, így ne ítélkezzetek)

Miért nem lehet valahol középen találkozni az albérlet áraknak és a fizetéseknek?

Mert már ott tartunk, hogy, annyiért adtok ki ti tulajdonosok egy lakást, amennyi egy havi fizetés.

És igen, nem mindenki keres havonta 5-8.000.000 forintot?

Nem ingyen kell odaadni az ingatlant a bérlőnek és nem is pár tízezer forintért havonta, de lássátok be, hogy irreálisan magas áron adjátok ki albérletbe a ingatlanotokat.

(Én is bérlő vagyok, de már lehetetlenség megélni a drága albérlet mellett, hiába van másodállás is, pedig nem dohányzom, nem kávézok, nem fogyasztok alkoholt, nem járok szórakozni, kikapcsolódni, amik vinnék a pénzt)

#Örök vita kérdés.
2023. dec. 1. 07:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, még soha nem hallottam sikersztorit, hogy a kérdezőhöz hasonlók amikor lakást vettek akkor szívességből kiadták volna olcsón... :D
2023. dec. 2. 07:05
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

" Ha jó a viszony a tulaj és a bérlő között, sok mindent meg lehet beszélni."

Na ezért akar a bérbeadó is normális embereket bérlőnek, nem ilyen hisztis fröcsögőket, mint a kérdező. Nálunk ez volt a fő szempont a lakáskiadásnál, a helyi albérletkereső csoportban lecsekkoltuk a hozzászólásokat és a kötekedőket, másoknak beszólogatókat eleve kizártuk.

2023. dec. 2. 15:49
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ha jó a viszony a tulaj és a bérlő között, sok mindent meg lehet beszélni."

Ez a lényeg, bérlőként is azt mondom, jól meg kell nézni a tulajdonosokat is. Például biztos nem vennék ki lakást olyantól aki a kis nyugdíjkáját akarja kiegészíteni, hogy éhen ne haljon, ezért semmit nem fog megjavíttatni, le akarja nyelni a kaucót, és ráér állandóan bemászkálni, beszélgetni (tapasztalat, volt ilyenhez szerencsém). A jelenlegi tulajdonosokkal (30-as jólszituált házaspár) mi is mindent meg tudnuk beszélni, még kisállat is van, pedig eredetileg nem hirdették a lakást állatbarátnak (viszont én sem sumákban vittem oda a macskát, ugye). Kommunikálunk, és midenki teljesíti amit vállat (tehát én időre fizetek, ők meg megejavítják/kicserélik azt ami az ő dolguk, stb). Nem járnak a nyakamra havonta, mindent utalással intézünk. 4 éve konfliktusmentes, sőt jó a viszony közötttünk.

2023. dec. 4. 14:04
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a többség korrket üzleti kapcsolatban van, csak az a kisebbség irkál ide habzó szájjal (mindkét oldalról) akivel megtörtént valami extrém dolog, de nem ez az általános. 12 éve élek bérlet lakásban több tulajdonossal volt dolgom, mindenkivel normális kapcsolatunk volt. Megfizthetőbb lakhatást biztosítani, ahogy itt valaki mondta is, az állam feladata lenne. Ha lenne lakásom, én sem adnám jóval ár alatt jófejségből egy idegennek, és nem azért mintha most annyira örülnék neki, hogy a lakhatás elviszi a fizum felét, és a mai egyéb árak mellett már egy vasat sem tudok félretenni. A jelenlegi helyen 5 éve lakom, benne van a szerződésbe, hogy évente emelhet a tulaj inflácikövető módon, mondtam neki, bocs ez most nem fog menni, mert az én fizetésemet meg nem emelték inflációkövető módon. Megértette, kialkudtunk egy vállaható összeget ennyi. De kezdtem el szidni kapásból, hogy mit képzel már, hogy emelni akar amikor, már igy is mennyit fizetek, stb, stb. Mivel pontosan fizető nem problémázós korrket bérlő vagyok, nem akarta, hogy emiatt elmenjek.
2023. dec. 4. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!