Albérlet amit én bérelek kiadhatom másnak? Többi lent
Bocsi, tudatlan vagyok.
Szóval, ha én kibérlek egy albérletet a főbérlőtől akkor kiadhatom másnak a lakást? Azon van hasznom? Vagy ez a lakás kiadás hogy működik?
Meg kell vennem a lakást hogy ki tudjam adni?
Mi ennek a menete? Köszönöm aki türelmesen leírja a menetét.
Kinézel egy lakást. Megegyezel a tulajjal.
Kifizeted.
Amikor már a neveden van, akkor meghirdeted albérlőnek.
Ha van jelentkező, szerződsz vele, és havonta beszeded az albérleti díjat.
Ennyi!
Ha te veszel ki albérletet, akkor a szerződésben külön pontban benne lesz, hogy nem adhatod ki!!!
És ezt célszerű betartani...
A tulajdonos adhatja ki a lakást bérlőnek, mert az övé.
A bérleti szerződésben benne van általában, hogy hányan bérlik tőle ezt a lakást.
Ha mást is be akarsz engedni a lakásba akkor ahhoz a tulajdonosnak is kell a hozzájárulása, hiszen akkor az ő lakásában laknak többen, ő fog bérleti díjat szedni attól a lakótól IS.
Ha nem így teszel akkor az szerződés szegés és kitehet a bérlakásból.
Van olyan, hogy valaki kivesz egy lakást és megegyezik a tulajdonossal, hogy majd keres maga mellé még lakótársakat. Ilyen esetben a tulajt csak az érdekli, hogy a bérleti díj és a rezsi ki legyen fizetve, neki mindegy, hogy azt az az 1 ember fizeti vagy még másik 5 akit szerez az akivel szerződött. Ebben az esetben lehet "kiadni" még másoknak is a lakást és ha ezen hasznot tud valaki szerezni, akkor az az övé. Vagy a tulaj kiadja egy irodának a lakását, neki csak a fix bérleti díj kell, meg hogy fizesse ki valaki a rezsit - a bérlője - az iroda meg mindig kiadja valakinek a lakást. Ezek azonban a szerződésben benne vannak. Ha a szerződésed szerint nincs erre lehetőséged, akkor nem adhatod ki te még valaki másnak is a lakást.
"Szóval, ha én kibérlek egy albérletet a főbérlőtől"
Te a tulajtól bérled a lakást.
Ha pedig tovább bérbe adod, akkor te leszel a főbérlő és neked lesz albérlőd.
A tulajjal kell megbeszélni és szerződésbe foglalni hogy beleegyezik-e hogy bérbe adhasd.
De onnantól a te felelősséged kb minden a lakással kapcsolatban. Ja és neked kell adózni az albérlőktől beszedett pénz után.
Igen van rá lehetőség, de csak akkor ha a tulajdonos is beleegyezik.
Kollégám így csinálta évekig, és így gyorsabban vissza tudta fizetni a hitelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!