Elméletileg kiadhatom a lakást albérletre saját magamnak?
De mi lenne a célod ezzel?
Adózni akarsz a saját magad által befizetett albérleti díj után? :-D
ehhez miért kéne magadnak kiadnod...???
te mint tulaj, kiadod a felét a lakótársnak. Kész.
???????
Akkor hülye a lakótárs - add ki másnak...
Más lenne el az adott összeg (rezsi, stb.) fele, ha nem tulajként, hanem saját bérlődként feleznéd el? :_))))))))
Azt ugye tudod, hogy a saját magadnak fizetett bérleti díj után is 15% szja-t kellene fizetned (de amúgy marhaság az egész...).
A leendő bérlőtársad "dögöljön meg a másik tehene is" alapon gondolkodik...?? Szerintem nem teljesen ép agyilag. :-D
A leendő lakótársammal intim kapcsolatban vagyunk, ezért nem fogadná el, hogy fizessen nekem a rezsin felül.
Ezen kívül már amúgy is azt mondtam neki, hogy ez albérlet.
Az megvan, hogy a szerződésen rajta lenne a tulajdonos neve?
Jobban jársz, ha megkéred az egyik haverodat, hogy játssza el a tulajt, aztán kap belőle valamennyit.
De amúgy baromira sajnálom a “lakótársadat”, ritka egy lehúzós személy vagy... Elviekben a fűtés/világítás/főzés költségek így is két felé oszlanak, sőt az alap vízdíj és a közös költség is, de neked ennyi nem elég, még fizessen is a másik azért, hogy nálad lakhat...
Adsz neki egy bankszámla számot, hogy tessék havonta erre utalni a tulajnak persze neked küldi de ezt nem kell tudnia.
Egyébként én is hülyeségnek tartom ezt, még ha házasok is lennétek akkor is természetes dolog hogy felezitek a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!