Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 43 m2 lakás nagy egy egyedülál...

43 m2 lakás nagy egy egyedülálló személynek?

Figyelt kérdés

2023. okt. 6. 05:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 4-es is írja, főleg elosztástól és igényektől függ. Nekünk 50 nm-es lakásunk van. Ha belépek a fürdőbe, arrébb kell hajtogatnom a mosógép ajtaját, hogy el tudjak menni mellette, de ha felültöltős lenne, nem lenne hová tennem a szennyest. A konyhában alig van szabad felület, ha kint van egy vágódeszka meg egy lábas, akkor a harmadik dologgal már le kell költöznöm a földre (!), miközben egyébként még étkezőasztalunk sincs, mert nem fér be. Ezek az agyamra mennek. De ha egyedül élnék, és az egyik szoba helyett inkább nagyobb konyha és fürdő lenne, akkor nekem tökéletes lenne. A megmaradó szobában is lenne elég hely pihenésre, hobbikra, akár egy kis tornára is. Vendégfogadásra alkalmas térrel például akkor sem rendelkeznék, de mivel nem szeretek egy kávézó-beszélgető partnernél nagyobb vendéglátást tartani, nem is hiányozna. Aki meg nem főz, alig vannak cuccai, és otthon legfeljebb csak aludni meg tévézni vagy gépezni szokott, annak még egy 30 nm-es garzon is lehet tökéletes.

Mindenesetre szerintem attól nem kell félni, hogy túl nagy a 43 nm.

2023. okt. 6. 14:00
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Az elrendezés rengeteget számít. Az egyik korábbi lakásunk bő 20 nm-rel volt nagyobb mint a mostani, mégsem volt érdemben nagyobb. Indokolatlanul nagy közlekedő helység(ek), akkora konyha ami főzéshez túl nagy, rendes étkezőhöz viszont kicsi, rengeteg helyet elvivő duplaszárnyas ajtók kis szobákhoz stb.
2023. okt. 6. 22:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

40 négyzetméter egyedül szerintem mindenképp elég. Én 35-ben élek és ez is oké.

De ahogy már páran elénekelték, az jó elosztás rengeteget számít. Voltam egy ismerősömnél, az ő lakása 37 négyzetméteres, de esküszöm másfélszer akkorának érződik mint az enyém.

2023. okt. 7. 12:07
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
Ha megengedheti magának és tudja fizetni a rezsit, akkor pont ideális. Sajnos én mindig 10-20 nm-es albérletekben laktam, szóval nyilván ki lehet bírni kisebb helyen is, de kényelmesebb egy tágasabb lakás.
2023. okt. 7. 12:30
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2023. okt. 7. 16:47
 16/22 anonim ***** válasza:
74%
14-es 10-20 nm? A 10 az még szobának is kicsi, hivatalosan félszoba.
2023. okt. 7. 17:06
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
#16 Hivatalosan 8 nm minimum a szoba.
2023. okt. 7. 21:53
 18/22 anonim ***** válasza:
37%
Ha otthon is dolgozol, akkor még kicsi is lehet. Nekem 3 szoba kéne egymagamnak. Nappali, háló és egy dolgozó-és hobbiszoba. Simán ki tudnám használni.
2023. okt. 8. 11:07
 19/22 anonim ***** válasza:
51%

5+

Ez valamiféle irigység vagy mi?

Mert itt már az is probléma, ha valaki egy hajszállal jobban él az átlagnál... (nem tettem negatív megjegyzést egy kisseb lakásra!)

2023. okt. 8. 11:22
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagy, másnak meg kicsi. Személyfüggő.
2023. okt. 8. 21:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!