Ezzel a helyzettel mit kezdjek?
Kivettem egy albérletet. Szép környék, nagyon szerettem volna itt élni, vidékiként is szerettem Budapestnek ezt a részét. A lakás tökre illik az egyéniségemhez is. Bár épphogy a lepukkant kategória felett van, de kellemes, és lakható. Nagyon szeretnék hosszan itt élni, a tulajdonos is hosszú távra keresne bérlőt.
Sajnos dugulással vettem át a lakást. De ezt jeleztem a tulajdonosnak, aki elismerte, hogy nem az én hibám. Először mondta, hogy öntsek bele lefolyótisztítót. Nem oldotta meg, majd ő próbálta megszerelni, rontott csak a helyzeten. Ezután mondta, hogy hívjak duguláselhárítást. Kijöttek, elkérték az árát, de nem tudták megcsinálni. Most lehet, hogy csőtörés van. A tulaj nem akarja kifizetni nekem ezt a duguláselhárítást, mert nem lett sikeres, és hagytam így elmenni a duguláselhárító céget.
Beköltözés előtt jó fejek tűnt a tulajdonos. Most viszont azt látom, hogy a tulajdonos, semmit nem hajlandó a lakásra áldozni, csak a pénzt szeretné látni belőle.
Hogy lehetne kicsit beszélni vele, hogy én nagyon szívesen laknék itt hosszan, de szeretném, hogy korrektebb legyen velem, és win win helyzetekre törekedjünk?
Ezt a társasház biztosítója állja.
Mivel nem jelentettétek le a hibát és nem jött ki a kárfelmérő, ezt már nem fogják kifizetni.
A társasházat hívd fel, amatőr a kedves "tulajdonos", aki még nem látott lakást közelről...:)
#3 "Mondjuk abban van némi igaza hogy ha nem tudták elhárítani a hibát, akkor miért is kellett fizetni?"
Bizonyos esetekben akkor is kell fizetni, legalább a kiszállás költségét.
Meg nem tudni mit ért a kérdező azon, hogy nem tudták megoldani.
Pár éve nálunk is volt dugulás a konyhában. Az egyik cégnek nem volt elég hosszú a csőgörénye a vezetékhez és a dugulást nem tudták megfelelően eltávolítani. A víz lefolyt, már lehetett használni a mosogatót, de nem teljesen volt a vezeték megtisztítva, mivel viszonylag lassan ment el a víz.
Ők ettől még elvégezték amit ki kellett fizetnem - X méterig tisztították a csövet és itt voltak.
Utána hívnom kellett egy másik céget akiknek volt olyan berendezése is amivel a további szakaszt is meg tudták csinálni, akkor lett rendben a konyhai lefolyó. Ha nem hívom ki őket időben akkor megint eldugul az egész.
Tehát ami munkát elvégeztek azt fizettem ki csak elsőre, ettől az még nem volt elég ahhoz, hogy a dugulás meg is szűnjön.
7-es, nem.
Azért mert nem elég hosszú az ő csövük, arról csak ők tehetnek.
Menjenek, és hozzanak elég csövet.
Fel munkáért nem jár pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!