Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ezzel a helyzettel mit kezdjek?

Ezzel a helyzettel mit kezdjek?

Figyelt kérdés

Kivettem egy albérletet. Szép környék, nagyon szerettem volna itt élni, vidékiként is szerettem Budapestnek ezt a részét. A lakás tökre illik az egyéniségemhez is. Bár épphogy a lepukkant kategória felett van, de kellemes, és lakható. Nagyon szeretnék hosszan itt élni, a tulajdonos is hosszú távra keresne bérlőt.

Sajnos dugulással vettem át a lakást. De ezt jeleztem a tulajdonosnak, aki elismerte, hogy nem az én hibám. Először mondta, hogy öntsek bele lefolyótisztítót. Nem oldotta meg, majd ő próbálta megszerelni, rontott csak a helyzeten. Ezután mondta, hogy hívjak duguláselhárítást. Kijöttek, elkérték az árát, de nem tudták megcsinálni. Most lehet, hogy csőtörés van. A tulaj nem akarja kifizetni nekem ezt a duguláselhárítást, mert nem lett sikeres, és hagytam így elmenni a duguláselhárító céget.

Beköltözés előtt jó fejek tűnt a tulajdonos. Most viszont azt látom, hogy a tulajdonos, semmit nem hajlandó a lakásra áldozni, csak a pénzt szeretné látni belőle.

Hogy lehetne kicsit beszélni vele, hogy én nagyon szívesen laknék itt hosszan, de szeretném, hogy korrektebb legyen velem, és win win helyzetekre törekedjünk?

2023. szept. 9. 14:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem éppen jó kezdés. Vond le a következő havi bérleti díjból a duguláselhárítás árát és küld el a tulajnak a számlát. Ha nincs számla, akkor nem sokat tehetsz, max felmondod és keresel másik albit.
2023. szept. 9. 16:08
 2/11 A kérdező kommentje:
Kapok számlát.
2023. szept. 9. 16:20
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk abban van némi igaza hogy ha nem tudták elhárítani a hibát, akkor miért is kellett fizetni?
2023. szept. 9. 16:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Az ő dolga lett volna ezt megoldani. Nekem miért is kellene fizetni?
2023. szept. 9. 16:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a társasház biztosítója állja.

Mivel nem jelentettétek le a hibát és nem jött ki a kárfelmérő, ezt már nem fogják kifizetni.

A társasházat hívd fel, amatőr a kedves "tulajdonos", aki még nem látott lakást közelről...:)

2023. szept. 9. 17:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
De ha van számla, akkor még van remény!
2023. szept. 9. 17:22
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

#3 "Mondjuk abban van némi igaza hogy ha nem tudták elhárítani a hibát, akkor miért is kellett fizetni?"

Bizonyos esetekben akkor is kell fizetni, legalább a kiszállás költségét.

Meg nem tudni mit ért a kérdező azon, hogy nem tudták megoldani.

Pár éve nálunk is volt dugulás a konyhában. Az egyik cégnek nem volt elég hosszú a csőgörénye a vezetékhez és a dugulást nem tudták megfelelően eltávolítani. A víz lefolyt, már lehetett használni a mosogatót, de nem teljesen volt a vezeték megtisztítva, mivel viszonylag lassan ment el a víz.

Ők ettől még elvégezték amit ki kellett fizetnem - X méterig tisztították a csövet és itt voltak.

Utána hívnom kellett egy másik céget akiknek volt olyan berendezése is amivel a további szakaszt is meg tudták csinálni, akkor lett rendben a konyhai lefolyó. Ha nem hívom ki őket időben akkor megint eldugul az egész.

Tehát ami munkát elvégeztek azt fizettem ki csak elsőre, ettől az még nem volt elég ahhoz, hogy a dugulás meg is szűnjön.

2023. szept. 9. 17:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Továbbra is dugulás van, azt értem alatta.
2023. szept. 9. 18:05
 9/11 anonim ***** válasza:
13%

7-es, nem.

Azért mert nem elég hosszú az ő csövük, arról csak ők tehetnek.

Menjenek, és hozzanak elég csövet.

Fel munkáért nem jár pénz.

2023. szept. 9. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
9es sajnos de, ki kell fizetni.
2023. szept. 9. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!