Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Visszajár-e az 1 hónap kaukció...

Visszajár-e az 1 hónap kaukció, ha a bérlő 2 hónap után felmondja? Többi lent.

Figyelt kérdés

Kivettem egy albérletet, ami egy házban van a tulajjal (különbejáratú padlástér), de közben derültek ki dolgok. Pl, ihatatlan csapvíz, zuhanyzóban a meleg-hideg percenként váltogatja egymást állitás nélkül..

Továbbá elég sokszor előfordul, hogy amint kilépek az ajtón a tulaj megtalál valamivel..... nyírjam le a füvet, segítsek összepakolni az udvaron, ültessek a kertbe, segítsek ezt-azt iderakni, elrakni azonnal, SMS-t ír hogy munka után hívjam fel mert szivességet akar kérni.... stb.

Egyik szabadnapomon 2 órán keresztül nyitva volt az ajtóm majd felkiabált hogy ne hagyam nyitva majd ősszel, mert vannak egerek...... állandóan tudni akarja, hogy mikor dolgozok, mikor megyek haza vidékre és kérdezget. Egyszer arra jöttem haza vidékről, hogy míg mindig kettőre zárom az ajtót, egyre volt.. nem tudhatom biztosan, de gondolom akkor valaki volt bent..

Nem szeretnék tovább itt maradni ilyen körülmények között.

Ha felmondom az albérletet, visszajár a kaukció?

2023. aug. 31. 07:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Milyen pénz? Mivel tudod bizonyítani, hogy neki adtad, és hogy milyen címen?
2023. aug. 31. 16:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Vagy ha nem akarja visszaadni a pénzt, maradsz még egy hónapot, amit nem fizetsz ki.
2023. szept. 1. 08:57
 13/16 A kérdező kommentje:

Van róla papírom, hogy odaadtam.

Utolsó: én is így gondoltam.

2023. szept. 1. 09:20
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A kakukkoknak biztos visszajár a kakukcijó! :DDDD
2023. szept. 1. 09:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Amíg nem törvényesen folyik a kiadás/bérlés, addig hivatalosan senkinek nem jár semmi. Te feketén laksz ott, ő feketén adja ki. Az sem jelent túl sokat, ha egy fecnire fel volt írva egy szerződés szerű valami. Tanúkkal aláirt szerződés, közjegyző előtt aláírt birtokba adás/vétel, és kaució (k nélkül) letétbe helyezésével járhatna vissza, persze attól függően, hogy mi van a szerződésben.
2023. szept. 1. 14:54
 16/16 anonim ***** válasza:
2023. szept. 1. 15:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!