Ez rendes felmondásnak számit (albérlet)?
ha most, a 11. hónapban jelzed a tulajdonosnak, hogy ki szeretnél költözni akkor is ki kell fizetned a következő, vagyis 12. hónapot. Az meg pont a szerződésed véged.
A határozott idejű szerződésnél a meghosszabbításról kell beszélni. Azt kell jelezni ha szeretnél maradni, szeretnéd meghosszabbítani avgy újrakötni vele a szerződést. Ha erről nem tárgyaltok akkor minden külön felmondás nélkül a 12. hónap utolsó napjával megszakad a szerződésetek és ki kell költöznöd.
A kaució visszajár ha nem maradt semmi tartozásod, nem okoztál kárt stb.
Most már nem érdemes felmondanod a szerződésed. Gondolom azért kérdezted, mert a szerződés szerint ha korábban mondod fel akkor a kauciót nem kapod vissza. De a felmondás a KÖVETKEZŐ hónap végét jelenti, vagyis most augusztus 5-én felmondasz és akkor szeptember 30. a vége. Addig ki kell fizetned. Ha jól értem amúgy is az éves szerződésed szeptember 30-cal lejár. Minek kellene akkor felmondani?
12 hónap után automatikusan határozatlanra vált, azt értem hogy ha most felmondom a 60 napot még fizetnem kell, ezzel nincs is probléma, csak az nem világos hogy ugye van egy 60 napos felmondási idő, a kaució csak akkor jár vissza ha letelik a 12 hónap, ha ez előtt mondanám fel nem jár vissza, viszont ha én a 11. Hónapban jelzem hogy fel akarom mondani akkor meg lesz 13 hónap amikor megszűnik a szerződés tehát elvileg a kaució visszájára?!
Vagy egy ilyen szerződéssel a 12 hoónap + 60 nap a minimum amit ki kell fizetni?
Nem. A jelzésedtől kezdve 60 nap. Ha ez pont egybeesik a határozott idejű szerződésed végével, akkor nem kell többet fizetned és visszajár a kaució. Már 4 napja jelezned kellett volna a tulajdonosnak, de nyilván most sem lesz belőle baj. Eleve azért határozott idejű a szerződés, hogy az 1 év mindkettőtöknek biztos legyen. Utána akkor lesz határozatlan idejű ha azt mind a két fél így gondolja. De ez nem kötelező. jelezd a tulajdonosnak, hogy nem akarsz maradni és a határozott idejű szerződés végével nem akarod meghosszabbítani és határozatlan idejűként fenntartani.
Ahogy írtad az rá is világít, hogy csak úgy tudod a határozott idejű szerződést befejezni a szerződés lejártakor ha időben jelzed, hogy nem akarod folytatni. Ez nem felmondás, mivel eleve 12 hónap a szerződésetek. Ez jelzés arról, hogy nem akarod hogy másféle formára váltsatok.
Értem, a problémám az hogy az új lakás szeptember elejétől lesz költözhető tehát még kell egy kis extra idő a 12 hónapon túl, ez esetben hogy lenne célszerű eljárni?
Csak jelzem most a felmondást és akkor lesz 2 hónapom kiköltözni, ugye? Valamint a szerződésben az van írva hogy írásos formában postai úton kell kérni a felmondást, viszont a főbérlő azt mondta hogy 2 hétig nem lesz itthon. Ha én elküldöm a levelet akkor a felmondás a kézbesítés napjától számolódik ugye?
A leírásod alapján a 12. hónap szeptember végét jelenti. ha most augusztus 5-én vagy a 11. hónapban, akkor szeptember a 12. hónap.
Mire kell neked még az október?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!