2021.09.29-én költöztem be az albérletbe, ekkor raktam le a kauciót, illetve az első bérleti díjat, de a nő mindig az adott hónap 15- körül jön a számlákkal. Hogyan kellene felmondani az albérletet?
Mi a probléma, mért szeretnéd felmondani?
Szólsz neki 2 hónappal előre, Marika, szeretném felmondani a bérleti jogviszonyt, február/március X.-én elmegyek, számoljunk el!
Ennyi.
Ha rossz a viszony, akkor írásban rögzíteni jobb, de egyébként is, megegyezés után le kellene írni.
Teljesen mindegy, ahogy meg vagytok állapodva, annyi a felmondási idő, törvény szerint 30 napnál rövidebb idő ez nem lehet.
Akár holnap felmondhatsz, és leghamarabb akkor a 2. szerződött hónapfordulódon szűnik meg a jogviszony. Ha ez mondjuk huszadika, akkor jan. 20-től szűnik meg. Ha ez elseje, akkor febr. 1-től szűnik meg. Leghamarabb.
De hát bármiben meg lehet állapodni.
Nem mindegy hogy határozott vagy határozatlan idejű a szerződésed.
Először talán ezt kéne kiderítened a szerződésedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!