Ma fogok fizetni albérletet, amit most kifizetek az az aktuális hónapja, mármint a bérleti díj?
Mi van a szerződésben? Ezt a tulajtól kellene megkérdezni.
Nálam a bérlő mindig hónap elején fizet, és mindig a következő havit.
Ez az első hónap amit fizetni fogsz?
Ha igen, és csak egy havit fizetsz, akkor egyértelműen csak szeptember.
Tisztázd a tulajjal, nézd meg a szerződést.
Nálam mindig aktuális hónapot fizetnek, adott hónap 10-ig.
Van írásban megegyezett szerződésed? Abban benne kell lenni annak is, hogy előre-e vagy utólag fizeted a lakbért.
Szeptember elejétől (nem biztos, hogy 1-jétől) laksz a lakásban és még eddig nem fizettél semmit? Akkor valószínműleg a szeptembert fizeted, de az is lehet, hogy még csak a kauciót fizeted és nem a lakbért.
Ezt beszéld meg a bérbeadóval és mindent papíron és ne csak szóban intézz, mert nagyon ráfizethetsz!!! Amikor fizetsz neki, akkor is kérj elismervényt a fizetésről, amibe bele legyen foglalva mennyit és melyik hónapra fizettél.
Erős a gyanúm, hogy nincs írásbeli szerződésed. Bármennyire előnyösnek látszik ez a jelenlegi, inkább hagyd ott és keress más lakást, mert a bérbeadó nem egyenes úton jár.
Nem számlára gondoltam (nem is azt írtam), hanem írásban egy elismervényre, amiben fel van tüntetve, hogy ekkor és ekkor (dátum), XY-tól, havi lakbér fejében , X hónapra átvettem ... forint + aláírás.
Ha van írásbeli szerződés, akkor abban az is benne lesz, hogy mikor mennyit fizetsz, milyen ügyből kifolyólag.
A szerződést jogász készítette? Benne van minden fontos dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!