Kinek mik a főbb szempontjai, amikor albérletet keres?
Nálam is a lakás tulajdonosa, illetve a lakás állapota, valamint azért ne a gettó közepén legyen.
Az nekem sose volt probléma ha kicsit többet kellett utaznom melóhelyre, ha cserébe a többi feltétel adott volt.
A többségnek, mint látod, az a fontos, hogy hogyan jut el munkába, iskolába, van-e bolt, orvos a környéken és milyen a közbiztonság.
Szerintem utána jön, hogy milyen a lakás, ház állapota, elrendezése, pl. mekkora lesz a rezsi, ha többen vannak, hogy osztják fel a szobákat, van-e lift, tud-e tárolni biciklit, vihet-e kutyát... stb. De ha mindez stimmel, ám őrültnek vagy stiklisnek látszik a tulaj, akkor nem biztos, hogy belevág :)
Ha én albérletet keresnék és tegyük fel, hogy árban megvan egy adott szint, akkor:
-mikor munkából megyek haza, útba essen minimum egy bolt, ami nyitva van és be tudok menni(váltóműszakos vagyok, tehát lazán előfordul, hogy vasárnap este 6kor végzek).Ehhez tartozik az is, hogy a bolt közel legyen, sétával max. 10 percre legyen.
-közlekedés ne legyen *zar, tehát ne óránként egy busz menjen ott el, hanem mondjuk 10 busz óránként
-munkahelyre azért ne két órás legyen az út
-ne rossz környéken legyen (biztonságra gondolok)
-azért az se hátrány, ha a tulajdonos normálisnak néz ki.
Attól függ, hogy hosszú, vagy rövid távra keresek. Hosszú távra több a kritérium sokkal.
- Környék. Egyrészt biztonságos legyen, ne egy gettó. Másrészt legyen jó a tömegközlekedés, tehát nem árt, ha minél közelebb van a központhoz, illetve a munkahelyemhez.
- Bútorozott, teljesen felszerelt, gépesített legyen. Ha léteznének se hurcolásznám a saját bútoraimat sehová.
- Maga az épület. Nem rajongom az elhanyagolt gangokért a régi bérházakban, kifejezetten depresszív látvány.
- Természetes fény. Minél több jut a lakásba, annál jobb.
- Lakás állapota. Ne omladozzon a fal, ne legyenek leélve a bútorok, működjön minden.
- Nyílászárók. Ha belvárosi a lakás, ha lehet, legyenek hangszigeteltek, az ajtó pedig biztonságos, modern (külső rács óriási pluszpont, de nem elvárás).
- Fűtés. Kizáró ok a gázkonvektor (elavult, hangos, nehezen szabályozható, kéményesnél még CO2 veszély is fennállhat), az elektromos fűtés (sokat fogyaszt és nem melegít eléggé), csak légkondival megoldott fűtés (nem elég télen, drága is).
- Ne legyen földszinti. Biztonság és a természetes fény miatt.
- A tulajdonos személye és a szerződés jellege. A tulajdonos ne zargasson feleslegesen, ne legyen hepciáskodó, legyen segítőkész azokban a dolgokban, amik az ő kötelességei, mint bérbeadó. Legyen nyitott az esetleges közös megegyezésekre.
- Készpénzes fizetés hátrány, átvételi elismervény nélkül kizáró ok.
Rövid táv esetén marad a környék, a ház normális állapota és a tulajdonos személye.
Az ár mindkét esetben fontos nyilván.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!