Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek nem irreálisan...

Szerintetek nem irreálisan magasak az albérleti díjak?

Figyelt kérdés

És nem csak a főváros. Vidéki megyeszékhelyen is már egy 120-150 ezer egy panellakás havi bérleti díja.

Szegeden,Debrecenben ez 200 ezerre is rúghat, míg Budapesten 100 ezer alatt szoba sincs már.

2023. aug. 3. 11:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem. A piaci alapú lakáskiadás üzleti vállalkozás, profitot kell hozzon. És ma Magyarországon a lakáskiadás elég karcsú bevételt jelent. Ezen kívül akkor nevezhetsz egy lakást irreálisan drágának, ha nincs rá jelentkező. Ne feledd: egyetlen ember kell csak, akinek megéri bérelni a lakásom, annyiért, amennyiért kínálom. Ha neki megéri, akkor neki nem irreális. Az, hogy te személy szerint ki tudod-e bérelni, teljesen irreleváns.
2023. aug. 3. 14:22
 12/33 Kólauborkával ***** válasza:
20%
4#, ez nem hit kérdése, azért azt írtam, mert oda járok ki, és igen kint kevesebb a kajám is a piám és szórakozásom, mint itthon.
2023. aug. 3. 14:28
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

2011 környékén 10-11 évi bérleti díj volt egy lakás vételára.

Most 40 év Budapesten.

De idén fel fog zárkózni 20 évre talán.

Szerinted?

2023. aug. 3. 16:39
 14/33 anonim ***** válasza:
50%

4: Nekünk meg olyan ismerős van, aki kiment 10 éve 4 gyerekkel és már a 4 gyereknek saját lakása van (tehát a családnak összesen 5), akik még tanulnak.

Anglia.

2023. aug. 3. 16:41
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
8: Nem kell kiélezni a helyzetet. Szólni kell, hogy megváltozott a piaci környezet és szeretnél felzárkózni az árral, legyen kedves nézzen ő is körül, talál-e jobbat olcsóbban, mert beszéljük meg az új árat, szeretném, ha maradna. Egyik félnek sem éri meg a procedúra. A te bérlőd valószínű nem járt jól anyagilag a költözéssel, csak akkor, ha alacsonyabb kategóriájú lakásba volt kénytelen költözni, mert nem tudta tartani a meglévő életszínvonalat.
2023. aug. 3. 16:45
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
8: ...Azért is tanácsolom, mert az, hogy kimaradt 1 hónap és hogy kellett újra dolgozni vele, hirdetést fizetni, esetleg közvetítőt fizetni, közjegyzőt fizetni, lehet, hogy 1-1,5 évre előre pont lenullázza a többletbevételt.
2023. aug. 3. 16:47
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
12: Hova jársz ki?
2023. aug. 3. 16:48
 18/33 Kólauborkával ***** válasza:
Manchester külnegyedében szoktam tölteni az időt, bulizni persze a városban.
2023. aug. 3. 21:05
 19/33 anonim ***** válasza:
83%
Dehogy magasak. Sőt most éppen bérelni éri meg jobban, mint venni. Az ingatlanárak kétszer-háromszor ekkora bérleti díjat indokolnának.
2023. aug. 3. 23:25
 20/33 anonim ***** válasza:
33%

10-es, imádom ezt a nagy életfilozófiát.

Az alvás alapvető fiziológiai szükséglet a Maslow-piramis szerint. Na, ha te nagyon jót alszol a híd alatt is, és onnan bejársz dolgozni, akkor persze te egy különleges ember vagy, amíg a társadalom 99%-a úgy gondolja, hogy ezt jobb megvalósítani, egy ingatlanban élve, akkor igen lesznek emberek akik nem HAJLANDÓAK, hanem muszájból kifizetik ezeket az IRREÁLIS albérleti díjakat és próbálják a többletköltségeket megspórolni valami máson.

Azért adok 180.000 Ft-ot, egy 25 nm-es garzonlakásért Budapesten, mert olcsóbb már nagyon nincs, kihasználják a keresletet a tulajdonosok.

Annyira szűk látókörrel rendelkezek, hogy nem is tudom miért megyek bele mélyebben.

120.000 Fő jelentkezett idén felsőoktatásba, egy átlagos egyetem karának 1000 férőhelyes kollégiumai vannak. Ha a 20%-át képes kollégiumi ellátásba befogadni, akkor szerintem sokat mondtam.

Szerinted, ha ekkora felhajtóerő jön az albérletpiacra, akkor ezt miért ne használná ki a lakáspiac? Nem az a reális ár, hogy az emberek a fizujuk 3/4-ét lakhatásra költsék, pláne nem egy 30 nm-es lyukra.

De mindennek meglesz majd a böjtje és sír a magyar. Pont emiatt mennek el az országból azok, akik ebbe beleunnak.

Aztán lehet majd sírni 4 lakással is az embereknek a nyakukon, hogy bedől az egészségügy, az oktatás. Ugyanolyan részese ezeknek az eseményeknek azok az emberek, akik ennyire ellehetetlenítik azokat az embereket, akik nem rendelkeznek ingatlannal, mint akik egyéb területein roncsolják politikailag.

Pont azért van pedagógus hiány, ápoló stb., mert ebből a bértábla szerinti nagyon alacsony bérből nem lehet fenntartani egy albérletet sem már, és inkább elhúznak nyugatra. Utána meg lehet sírni, hogy nagy a várólista az orvosnál.

Akitől legutóbb béreltem lakást, annak Budapesten 5 lakása volt. Szerinted akinek 5 ingatlanja lenne, az belepusztulna, ha 180.000 Ft, helyett csak 160.000-et kérne havonta a lakás helyett? Nyilván nem, viszont elkéri, mert az inflációt ő is megérzi. Másnak meg lehet pont az a 20.000 Ft kéne, hogy ne ott tartson, hogy már a tejről is lemond a hétköznapi életben, mert azon spórolja meg.

Aki ezeket nem látja azt sajnálni tudom, és hogy mekkora láncreakció lesz mögötte a jövőben azt el sem tudom képzelni. De úgy vagyok vele, hogy meg is érdemli mindenki amit ez ki fog váltani a következő évtizedben.

2023. aug. 4. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!