Ha választani kellene 30 fölött élnétek lakótársas albérletben, vagy inkább alacsonyabb színvonalon garzonban?
32 éves vagyok, elég nagy dilemmában.
Budapesten élek, jelenleg a lakásért 170.000 Ft-ot fizetek átlagban rezsivel.
4 évvel ezelőtt még 80.000 Ft + rezsibe béreltem lakást, igaz az nagyon rossz állapotú is volt, de szerintem ez jól szemlélteti az árváltozásokat.
A gondom az, hogy fogalmam sincs szeretnék-e lakótárssal élni. Én nagyon jól el vagyok egyedül is. Nem szeretek a fürdőszobára vagy konyhára várni, meg a kedvencem mikor más elpakolatlan dolgai, kosz miatt nem tudom végezni a saját dolgom, egyszerű példa a főzés.
Viszont annyira megdrágult minden, hogy sokkal lejjebb adtam az életszínvonalomból.
Nem olyan sűrűn járok fodrászhoz, nem járok rendszeresen moziba, színházba. A kondibérletemet nem fizettem tovább, inkább sétálok vagy futópályán kocogok helyette. A kajarendelés szinte lecsökkent 0-ra, csak boltban vásárolok kész ételt max., de azok minőségben és ízben sem az igaziak.
Az se valami nagy élet, hogy dolgozni járok, kaját főzök, aztán ebből áll ki a nagy fővárosi élet. De lehet még így is jobb, mint egy idegennel együtt élni.
Párkapcsolatom nincs kialakulóban, így az összeköltözés témája nem merül fel.
Egy szobabérlés megáll kb 100-120.000 Ft-nál, szóval maradna a fölött 50e ft-om, azért abból lehet már szórakozásra, rekreációs dolgokra is fordítani pénzt. Viszont nem tudom, hogy évi 600e ft ér-e ennyit.
Meg még sorolhatnám a problémákat, lakótársnak feljön mondjuk a párja, vagy ha nekem jönne fel ismerősöm, vagy később párom akkor azokat mindig megbeszélni.
Ki, hogy döntene?
30 felett semmiképp se laknék idegenekkel. Akkor már inkább a garzon.
Amúgy kisebb szünetekkel midnig voltak lakótársaim, pedig egy 2,5 szobás lakásom van. Nem jó egyedül drága 50 ezer forintot egyedül kipengetni a rezsire. Nem volt soha olyan párom, akivel együtt élhettem volna, mert én nem tehettem meg anyagilag, h ne adjak ki szobát, vagy nem jutottunk odáig érzelmileg. 300 ezret keresek PhD hallgatóként mindenestől, most 1 évig egyedül voltam mert ki tudtam fizetni mindent úgy, hogy maradt is szórakozásra, eddig se szórtam a pénzt.
Most megint lesz lakótársam mert a félállásom megmarad, de passziválnom kell, ìgy 150 ezerből nem élek meg én se. :( hatalmas szívás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!