Ha választani kellene 30 fölött élnétek lakótársas albérletben, vagy inkább alacsonyabb színvonalon garzonban?
32 éves vagyok, elég nagy dilemmában.
Budapesten élek, jelenleg a lakásért 170.000 Ft-ot fizetek átlagban rezsivel.
4 évvel ezelőtt még 80.000 Ft + rezsibe béreltem lakást, igaz az nagyon rossz állapotú is volt, de szerintem ez jól szemlélteti az árváltozásokat.
A gondom az, hogy fogalmam sincs szeretnék-e lakótárssal élni. Én nagyon jól el vagyok egyedül is. Nem szeretek a fürdőszobára vagy konyhára várni, meg a kedvencem mikor más elpakolatlan dolgai, kosz miatt nem tudom végezni a saját dolgom, egyszerű példa a főzés.
Viszont annyira megdrágult minden, hogy sokkal lejjebb adtam az életszínvonalomból.
Nem olyan sűrűn járok fodrászhoz, nem járok rendszeresen moziba, színházba. A kondibérletemet nem fizettem tovább, inkább sétálok vagy futópályán kocogok helyette. A kajarendelés szinte lecsökkent 0-ra, csak boltban vásárolok kész ételt max., de azok minőségben és ízben sem az igaziak.
Az se valami nagy élet, hogy dolgozni járok, kaját főzök, aztán ebből áll ki a nagy fővárosi élet. De lehet még így is jobb, mint egy idegennel együtt élni.
Párkapcsolatom nincs kialakulóban, így az összeköltözés témája nem merül fel.
Egy szobabérlés megáll kb 100-120.000 Ft-nál, szóval maradna a fölött 50e ft-om, azért abból lehet már szórakozásra, rekreációs dolgokra is fordítani pénzt. Viszont nem tudom, hogy évi 600e ft ér-e ennyit.
Meg még sorolhatnám a problémákat, lakótársnak feljön mondjuk a párja, vagy ha nekem jönne fel ismerősöm, vagy később párom akkor azokat mindig megbeszélni.
Ki, hogy döntene?
"4-es, nem degradálás, de Budapest után egy faluban élni, annyira ingerszegény lenne, hogy meg is kattannék. Én már a modern kor gyermeke vagyok, nem erre vágyom."
Rendben. Saját döntésed. Nem vagyunk egyformák.
13: Belvárosi vagyok és egy ismerősöm se volt egész életemen át, aki ki szeretett volna költözni innen idős korára. Mindenki itt halt meg, akit időset ismertem. Mondjuk 50 lépésre van minden, arra pedig egy idős embernek, aki beteges, nehezen mozog, életbevágó szüksége van.
Sokkal gyakoribb emiatt, hogy beköltöznek idős korukra a jobb infrastruktúra miatt.
Anyukám azt szereti, hogy az erkélyről tud rendezvényeket nézni a téren.
Amiket leírtál, azok nem adnak állandó stresszforrást. Bár kellemetlen lentebb adni az igényekből, de folytonos stresszel azért nem jár. Egy közös albérlet viszont simán járhat állandó stresszel is.
Én próbálnék haverokat, barátokat szerezni, valami hobbit találni amivel kapcsolatban eljárhatok egy közösségbe. De a közös albérlet a legutolsó lehetőség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!