Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha választani kellene 30...

Ha választani kellene 30 fölött élnétek lakótársas albérletben, vagy inkább alacsonyabb színvonalon garzonban?

Figyelt kérdés

32 éves vagyok, elég nagy dilemmában.

Budapesten élek, jelenleg a lakásért 170.000 Ft-ot fizetek átlagban rezsivel.

4 évvel ezelőtt még 80.000 Ft + rezsibe béreltem lakást, igaz az nagyon rossz állapotú is volt, de szerintem ez jól szemlélteti az árváltozásokat.

A gondom az, hogy fogalmam sincs szeretnék-e lakótárssal élni. Én nagyon jól el vagyok egyedül is. Nem szeretek a fürdőszobára vagy konyhára várni, meg a kedvencem mikor más elpakolatlan dolgai, kosz miatt nem tudom végezni a saját dolgom, egyszerű példa a főzés.

Viszont annyira megdrágult minden, hogy sokkal lejjebb adtam az életszínvonalomból.

Nem olyan sűrűn járok fodrászhoz, nem járok rendszeresen moziba, színházba. A kondibérletemet nem fizettem tovább, inkább sétálok vagy futópályán kocogok helyette. A kajarendelés szinte lecsökkent 0-ra, csak boltban vásárolok kész ételt max., de azok minőségben és ízben sem az igaziak.

Az se valami nagy élet, hogy dolgozni járok, kaját főzök, aztán ebből áll ki a nagy fővárosi élet. De lehet még így is jobb, mint egy idegennel együtt élni.

Párkapcsolatom nincs kialakulóban, így az összeköltözés témája nem merül fel.

Egy szobabérlés megáll kb 100-120.000 Ft-nál, szóval maradna a fölött 50e ft-om, azért abból lehet már szórakozásra, rekreációs dolgokra is fordítani pénzt. Viszont nem tudom, hogy évi 600e ft ér-e ennyit.

Meg még sorolhatnám a problémákat, lakótársnak feljön mondjuk a párja, vagy ha nekem jönne fel ismerősöm, vagy később párom akkor azokat mindig megbeszélni.

Ki, hogy döntene?

2023. júl. 10. 14:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Lakótársas albiba mennék, minél több pénzt megpróbálnék össze spórolni, hogy akár egy lakáshitelt fel tudjak venni idővel. Akkor legalább magamnak fizetem és nem vágnak ki az utcára öreg koromra.
2023. júl. 10. 19:12
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

"4-es, nem degradálás, de Budapest után egy faluban élni, annyira ingerszegény lenne, hogy meg is kattannék. Én már a modern kor gyermeke vagyok, nem erre vágyom."

Rendben. Saját döntésed. Nem vagyunk egyformák.

2023. júl. 10. 21:25
 13/22 anonim ***** válasza:
72%
Nos az, hogy a főváros belsejében érzed jól magad, mert nyüzsgő az elmúlik korral. Ha most vagy 32 max 2-3 év, de sokat is mondtam. Addig érzed magad jól így, amíg vannak barátok és hasonló helyzetű barátok. Hirtelen, majd azon kapod magad, hogy mindenki a párjával van munka után otthon, és nem a bulinegyedbe űl be egy italra, vagy üdítőre. Nem tudom, mit dolgozhatsz, de már nincs olyan messze amikor munka után pihentető környezetre vágysz. Egyformák nem vagyunk, mert van aki már 20 évesen is igényli a nyugit, van aki később. De el fog jönni, ebben viszont nincs kivétel.
2023. júl. 10. 22:15
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
Sosem éreztem úgy, hogy bevállalnám a közös lakást, kivéve pár, szülő vagy nagyon jó barát. De hogy csak úgy összebútoroztak egy random idegennel, az mindig is teljesen ki volt zárva.
2023. júl. 10. 22:34
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
Garzon, legalább az a sajátom lenne.
2023. júl. 11. 01:48
 16/22 anonim ***** válasza:
67%
6: Nem tudom, mi az "egy lakás Szegeden", jelenleg csak az ingatlan.com-on bőséges a kínálat 45-95 000-ig is, 50 nm körül is.
2023. júl. 11. 01:53
 17/22 anonim ***** válasza:
92%

13: Belvárosi vagyok és egy ismerősöm se volt egész életemen át, aki ki szeretett volna költözni innen idős korára. Mindenki itt halt meg, akit időset ismertem. Mondjuk 50 lépésre van minden, arra pedig egy idős embernek, aki beteges, nehezen mozog, életbevágó szüksége van.

Sokkal gyakoribb emiatt, hogy beköltöznek idős korukra a jobb infrastruktúra miatt.

Anyukám azt szereti, hogy az erkélyről tud rendezvényeket nézni a téren.

2023. júl. 11. 01:57
 18/22 anonim ***** válasza:
87%

Amiket leírtál, azok nem adnak állandó stresszforrást. Bár kellemetlen lentebb adni az igényekből, de folytonos stresszel azért nem jár. Egy közös albérlet viszont simán járhat állandó stresszel is.

Én próbálnék haverokat, barátokat szerezni, valami hobbit találni amivel kapcsolatban eljárhatok egy közösségbe. De a közös albérlet a legutolsó lehetőség lenne.

2023. júl. 11. 10:53
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
4-es. És miből újítsa fel a házat a zsákfaluban? És miből éljen meg ott? Szerintem ez eléggé irreális egy egyedülálló, életét eddig Budapesten élő embernek, hogy költözzön le a világvégére, újítson fel, aztán gazdálkodjon, ha a paradicsomot is összekeveri a parlagűvel. Persze meg lehet taulni a gazdálkodás, de hoszzú évek tapasztalata kell hozzá, sokaknak nincs is erre affinitása, még akkor is nehéz, ha van, ha nem a vidéki közeg a természetes a számára. És akkor még nem beszélek arról, hogy a "faluszája", "gyüttment" lesz, ha pedig nő a kérdező akkor aztán végképp reménytelen.
2023. júl. 12. 13:32
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Csakis a garzon, nekem már huszonévesen elegem lett a lakótársakból. Inkább lakók egy kis lyukban, de többet nem akarok idegenekkel közösködni.
2023. júl. 16. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!