Ha az albis szerződésben az áll hogy a bérleti szerződést 30 napos felmondási idővel indoklás nélkül felmondhatom, és májust kifizetem de mondjuk 14-15én szólok hogy kiköltözök, visszakapom a pénzt?
30 napos felmondási idő = május 14-én felmondva június 14-ig kell kifizetni.
Június 30 napos hónap, így a lakbér/30x14, amit még júniusra ki kell fizetni.
Törvényileg meg van szabva a felmondás menete, nézz utána.
Tárgyhó 15 előtti felmondás esetén a következő hó végén kell kiköltöznöd. Ha 15 után mondasz fel akkor plusz egy hónap.
"A felmondás kapcsán viszont van néhány tudnivaló, amivel érdemes tisztában lenni:
A bérleti szerződés felmondásával mindkét fél élhet, a bérlő és a bérbeadó is.
A rendes felmondásról írásban kell nyilatkozni, akár a bérlő, akár a bérbeadó kezdeményezi a bérleti szerződés felmondását.
Amennyiben az adott hónap 15. napjáig megtörténik a bérleti szerződés felmondásáról szóló írásbeli nyilatkozat, akkor a következő hónap végére tekinthető felmondottnak a bérleti szerződés. Ha az írásbeli nyilatkozattétel átcsúszik az adott hónap 15. napja utánra, akkor további egy hónappal hosszabbodik a bérleti szerződés felmondási folyamata, tehát nem a rákövetkező hónap, hanem az azt követő hónap végére tekinthető felmondottnak a bérleti szerződés. Konkrét példák az érthetőség kedvéért:
Ha a felmondásról szóló írásbeli nyilatkozatot 2021. július 10-én rögzítik és átadják a másik fél számára, akkor a bérleti szerződés 2021. augusztus 31-e után már felmondottnak tekinthető.
Ha a felmondásról szóló írásbeli nyilatkozatot 2021. július 16-án rögzítik és adják át a másik fél számára, akkor a bérleti szerződés csak 2021. szeptember 30-a után tekinthető felmondottnak."
"minden hónap 10 napjáig kell nekem utalni a pénzt mindig"
De az a díj 1-jétől 31-ig fedezi a bérletet, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!