Nagyon egyszerü magyarázatban, mi a sorrend egy ingatlan bérbeadásával?
-megveszem az ingatlant
-helyre pofozom
-ügyvédi papírral bérbeadom?
(Gondolok itt a kilakoltatási joggal meg az ilyenekkel)
Az 5 milliós ház olyan is... kivenni meg nem nagyon fogják, végképp nem olyan összegért, amiből kényelmesen megélnél. Falun szerinted mennyi pénz van albérletre? Ha egyáltalán van rá kereslet? Ha tényleg van annyi pénzed, a városban vegyél, és ne házat, hanem lakást, aztán a festést, laminált padló fektetést te is meg tudod csinálni, a többi szakemberes lesz. Nálunk a vízvezetékszerelő egy mosógép bekötéséért, meg három közepes radiátor felszereléséért (amit mi vettünk meg), elkért 270 ezret. És ezeket te magadnak nem tudod megcsinálni, mert egyszerűen nem értesz hozzá és nincsenek eszközeid.
Inkább dolgozz, tedd be egyelőre a megtakarításaidat lakástakarék számlákra, aztán később gondolkozz a vásárlásban. Én egyetem alatt laktam albérletben, szobát béreltem 75.000-ért, Kőbányán, ami nem nagy színvonalú környék, a 60 nm-es lakásban volt két háló, meg a nappalit elválasztották egy gipszkarton fallal, így a négy szobából 300 ezer bevétele volt a főbérlőnek, plusz ugyanilyen feltételek mellett pár utcával arrébb is volt egy lakása, ő meg lent él vidéken, informatikusként nem is keresett rosszul. Ha 100-120 ezret számolunk a rezsiköltségekre a két lakásra, akkor is fél millája maradt minden hónapban, mert adózni nem adózott.
Nem akarom elvenni a kedved, de az a ház amit 5 millióért megkapsz, aztán további 1 millióért "kipofozol", na azt sok mindennek hívhatod, csak jól jövedelmező befektetésnek nem.
Természetesen van ilyen alacsony árkategóriájú ház, de annak a bérlési összege, azzal arányba állóan minimális lesz.
Talán annyira, hogy meggondolod, érdemes-e foglalkozni ilyesmivel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!