Nagyon egyszerü magyarázatban, mi a sorrend egy ingatlan bérbeadásával?
-megveszem az ingatlant
-helyre pofozom
-ügyvédi papírral bérbeadom?
(Gondolok itt a kilakoltatási joggal meg az ilyenekkel)
Ingatlan megéri.
Nem ügyvéd kell, hanem közjegyző.
#2 Ez komoly, hogy azt hiszed tudsz 10 ingatlant venni pár év alatt?
Most vagy olyan olcsó ingatlanok ezek amiknek a bérleti díja csak nagyon kevés lehet - mert az ingatlan árát az ott élők lehetőségei határozzák meg eleve, vagy rengeteg pénzed van. Akkor meg nem az ingatlan az ami neked jövedelmező befektetés lenne.
Az ingatlan egy hosszútávú befektetés. A bérbeadása akkor éri meg ha a bérleti díjból fizetsz hiteltörlesztést vagy van mellette másik ingatlanod amiben laksz. Ebből meggazdagodni nem fogsz, a kiadásaid fedezéséhez nyújt segítséget.
Az a baj, amit 5M-ért adnak, azok 80-100 éves lepusztult, többnyire vájogházak közművek és mindenfajta komfort nélkül. Gyakran penészednek, vizes az egész ház, düledezik a tetőszerkezet. Legföljebb hajópadló van de gyakoriak a földes helyiségek. Rendes alap sincs... Ki akarna ilyenben lakni?
Minimum 10M amit alsóhangon rá kell költeni hogy lakható legyen, és itt nem luxusról van szó, hanem egy alapszintről. Ha csak az anyagárakat nézed, orbitális összegek vannak. Általános pl. a fahiány ami van az is baromira drága. És több építőanyagból is hiány van, pl. a tetőnél akár hónapokat is kellhet várni.
Én azt hittem amúgy a kérdésed alapján hogy több százmillió Ft fölös pénzed van, de ezek szerint akkor mégsem keresel olyan jól.
Ilyen kevés pénzt ami neked van, nem is érdemes befektetni.
Azt tudom javasolni hogy magadnak vegyél egy rendes házat, szépen kipofozgatod és az a tied lesz, belemehetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!