Ez kinek a költsége?
Nem rég költöztünk albérletbe. A férjem ennek örömére kapott wz anyósomtól egy kávéfőzőt. Semmi extra, sima kapszulás, nem nagyipari cucc. Hát ahogy bekapcsolta (közben én hajat szárítottam a fürdőben!) elment az áram. Próbáltuk visszakapcsolni a biztosítékot, de semmi. A szomszéd mondta hogy nem is az a baj, hanem hogy nagyon régi a hálózat és cserélni kell ilyenkor valami megszakítót vagy mit. A férjem hozott is olyat tegnap, de azzal sem müködött. A szomszéd felhívta a rokonát, aki villanyszerelő és látatlanban azt mondta, hogy valószínűleg tönkrement a hálózat és szerelő kell, de nem lesz olcsó és szerinte szorgalmazni fogja a korszerűsítést is. Mondtuk a tulajnak hogy ez történt és hogy hívjunk szerelőt vagy esetleg ő szeretne (hátha ismer valakit, akivel megcsináltatná). Mondta, hogy intézzük mi, hiszen úgyis mi fizetjük, mert mi terheltük túl a hálózatot. Könyörgöm, egy hajszárító, egy kávéfőző, egy hűtő és egy kicsi fagyasztószekrény ment összesen. És egy darab fürdőszoba lámpa. Ennyit el kellene bírnia 2023-ban egy hálózatnak.
Közben áram nélkül vagyunk több mint egy napja. A hűtőt nem tudjuk használni. És akkor fizessek ki tudja mennyit, mert a tulaj nem költött a korszerűsítésre? Kiderült, hogy az épületben szinte mindenkinek meg lett már csinálva.
Normális esetben kéne, hogy legyen biztosíték, ami az ellen véd, hogy kár történjen a hálózatban. Ha ez nem működött rendesen az szerintem a főbérlő sara.
Szerintem költözzetek.
Panelház. Köszönöm, ezt az alagsori mérőt még kinyomozom. Gondolom a pincéknél van. Oda mi nem kaptunk kulcsot, de kerítek egyet.
Viszont akkor is élhetetlen ez így, hogy jóformán semmit nem tudunk használni, ami elektromos. És ma már szinte minden az. Való igaz, ennek utánajárhattunk volna, mielőtt a lakást kivesszük, de álmunkban sem gondoltuk, hogy ilyen van. Legközelebb már erre is rákérdezünk.
Sajnos van szerződés, ami szerint egy évig itt kell élnünk.
Nem is biztos, hogy nagy felújítás kell, mert lehet csak elfáradtak a kismegszakítók. Ismerős is hasonlóan járt mikor panelba költözött, hogy bizonyos konnektorokból lehetett a porszívót használni, másikból meg nem, miközben ugyanolyan értéküek voltak a kismegszakítók. Ott is az lett, hogy nemcsak a lakás, hanem lenn a mérőnél lévők is ki lettek cserélve.
Mérőóraállást olyan szempontból is jó lenne tudnotok, hogy a tulaj, nehogy a régi bérlő, vagy lakó számláját is veletek fizettesse ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!