Kinek kell finanszíroznia?
Egy szobát bérlek Budapesten, amit ki szeretnék festeni az állapota és a fény befolyása miatt. A bérbeadó azt állítja, csak az én költségemre lehetséges. A szerződésben viszont az van leírva, hogy minden munkálat a bérbeadót terheli. Ilyen esetben kinek kell állni a költségeket?
Illetve a szobában nincsenek szükséges bútorok, (íróasztal és szék), ami a másik két szobában megtalálható. Mivel online formában zajlik nálunk az oktatás, mindenképp szükségem lenne rájuk. Erről sem hajlandó gondoskodni, mivel ő így adta át a szobát és nem köteles ezeket pótolni.
Ha esetleg valaki tudna ingyen vagy jó áron a fent említett bútorokat, azokat az ajánlatokat is szívesen fogadom.
A bérbeadó állja, pláne hogy a szerződésben is ez áll.
De minden egyéni megbeszélés kérdése. Ha magad csinálod, akkor is kérj számlát a vett dolgokról a nevére, ő majd elszámolja költségként, kérd el ehhez az adatait. Egyébként pont emiatt nem illik a háta mögött bevásárolni, ő kell meggyőződjön róla, hogy jóáras dolgokat vett.
Apróhirdetésben találsz bútorokat.
Nem kérhetsz olyan szolgáltatást, amiben nem állapodtatok meg. Ha azóta van rá kapacitása, és felvállalja, akkor meg a bérleti díjat kell újratárgyalni, mert ugye bútorozott és bútorozatlan szoba bérlése között árkülönbség is van.
Minek vettél ki olyan szobát, aminek sem a fala, sem a bútorozottsági szintje nem felel meg?...
Én utolsónak olyan albérletben laktam, ahol a tulaj vitt el bútorokat, amikre rámondtuk hogy nekünk nem kellenek, illetve vásárolt is a lakásba jó minőségű használt bútorokat, amiket kértünk legyen. Igaz csak annyi volt, hogy elvitt a lakásból egy ilyen női tükrös sminkszekrényt, ami nem kellett és vett egy íróasztalt pont. Hozzá forgós irodai széket viszont én vettem saját magamnak.
Vagy pl. ilyeneket csinált, hogy 3 napig állt üresen a lakás amíg az előző lakók kiköltöztek és mi beköltöztünk és a kettő között ő kifestette a lakást magától. Igaz ő egy kifejezetten rendes és korrekt tulaj volt minden másban is. Azért nem ez a jellemző.
Na de valaki kivesz egy albérletet úgy, hogy nincs bútora, és utána reklamál, hogy most ő hol fog tanulni?
Hát nem úgy vetted ki, hogy láttad, hogy ott nincs bútor?
Ezt neked kell fizetned és tök jó, ha egyáltalán belemegy, hogy más színre fesd. Neki a karbantartás, tisztasági festés a dolga. A neked nem tetsző szín lekenése neked tetsző színre nem feladata. Ahogy a bebútorozás sem.
Ezek tárgyalási alapok lehettek volna, amikor beköltöztél.
Nézz körbe marketplacen, tök jó használt bútorok szoktak menni tök jó áron.
A fal olyan állapotban van, hogy bőven ráférne az a festés:) azért szeretném.
Mennyi idióta ember van aki nem képes szövegérteni, és ők alkotják a magyar népet.. agyhalottak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!