Mit lehet kezdeni az albérlővel, aki nehezteli a saját fogyasztási költségeit?
Eddig a harmadik albérlőm és a probléma ugyanaz:
Az amúgy jóval piacon aluli albérleti díj mellett sokkalja a fogyasztása után felszámolt költségeket.
Én elküldöm a számlákat, amit az MVM, Vízművek, Díjbeszedőtől kapok fogyasztás alapján. Majd a végösszeget sokklakja, és napokkal később fizeti, nagy-nagy nehezen.
Eddig három albérlőm volt, mind a háromnál ez volt a probléma.
Az első ezért ment is el. (Nála én fizettem ki pluszba 150e plusz díjat a fogyasztási tartozása miatt.)
Nem akarok bunkó lenni vele, mert féltem a lakásom, - és így nem tudom kezelni a szituációt. Véleményed?
Legalább rossz nyílás zárók és 100w-os izzók vannak beépítve?
Energiahatékonyság mennyire jó?
Egyik sem igaz.
Elit környék, újépítésű Budapest belváros, ahhoz képest alacsony díj, de a bérlő kifejezetten jól szituált.
Minden modern, újépítésű, minden LED, központi klíma, házközpontú fűtés, mérés alapján víz stb.
Mint volt ingatlanos mondom, tapasztalatból!
- HA megteheted, feltöltős órákat rakass be! Ott vagy fizet, vagy belefagy a X@R télen.
- Már az első pofázásnál vágd ki! A lakást ne féltsd, mert akkor lesz aki kiveri belőlük a pénzed!
- A jól szituáltakkal volt a legtöbb bajom, azok sipítoztak folyton, a legjobb bérlőm meg egy meleg, roma srác volt.
- Mindent, KÖZJEGYZŐ ELŐTT lepapírozni!!!
Csak bemondod a végösszeget vagy látja ő is a számlákat?
Mi magunknak fizettünk mindent, és a lefotózott csekket/iCsekk appot küldtük el a tulajnak.
Sokkal tisztább a bérlő szempontjából, mert tudja követni a számokat, látja hogy mire mennyi megy és miért.
A másik a feltöltős óra, az is jó ötlet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!