Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek egy 35 éves pasi...

Szerintetek egy 35 éves pasi ha még albérletben lakik, mert nem jutott el a saját ingatlanig az baj?

Figyelt kérdés
Csajok titeket ez a dolog érdekelne? Zavarna?

2023. márc. 7. 15:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

36 vagyok, egyedül álló :(.

Van saját új építésű házam, amit csak én egyedül hoztam össze. Egy év alatt kb 5 millióval ér többet. Figyelembe véve a ház tavalyi árát 43M, nincs olyam MÁP, ami ezt képes lenne tartani jelenleg.

Amúgy nem vettem észre, hogy lenne bármi előnyöm belőle ismerkedéskor. Bár az is tény, hogy meg sem említem, csak annyit, hogy egyedül élek.

2023. márc. 14. 16:57
 22/32 anonim ***** válasza:
36éves férfi vagyok, pont el akarom adni a saját ingatlanom, hogy végre albérletben élhessek kötetlenül, semmit nem jelent, hogy van saját ingatlanod… és nem is minden esetben jó dolog.
2023. márc. 14. 19:35
 23/32 anonim ***** válasza:

Budapesten élek és dolgozok. Az albérletem 2 km-re van a munkahelyemtől. Reggel felpattanok a rollerrel és elsuhan ok a munkába. Van olyan munkatársam, aki igaz a saját lakásában lakik, De ahhoz hogy eljusson reggel a munkába, másfél órával előbb fel kell kelnie mint nekem. Hiába lakik ő is Budapesten leggyorsabban az M0tud jönni. A teljes út a számára 56 km. Tehát naponta 112 km-t tesz meg Budapesten. Elég jól keresünk mármint magyar viszonylatban, havi 500 nettó megvan mindkettőnknek, neki a saját lakás a saját autó elég nagy anyagi gondokat okoz. Én meg élek mint hal a vízben, kifizetem a lakásra a havi 110 000-et, + a rezsit ami igazán nem sok, cserébe nem kell fenntartanom autót, és sokkal többet alhatok, sokkal jobb az élet minőségem is.

Régebben volt egy saját házam vidéken amivel oda voltam láncolva egy falu hoz, amiben szinte gyűlöltem élni. Ez a falu 25 km-re volt Székesfehérvártól, az ember az gondolnál hogy pl. sokkal frissebb kajákat tehet az ember falun..

Lehet hogy így volt valamikor régen amikor az emberek még gazdálkodtak, most viszont csak rohadtul megnehezítette a dolgomat hogy bejussak bevásárolni vagy bármi ilyesmi. Akkoriban volt saját autóm amivel naponta leróttam 50-60 kilométert, ezért aztán két három havonta szerelőhöz kellett vinni más nem csak olajcserére akkor két három napig kiesett az autó az tök kényelmetlen volt évek alatt rettenetesen elegem lett a saját házból.

Mióta albérletben vagyok azóta tavasztól őszig strandolok, kirándulok, bringázom, télen nyugodtan megyek termálfürdőbe, síelni…

Még saját házam volt mindig jött valami közbe mindig kellett valamit csinálni ha vihar volt akkora viharkár t kellett enyhíteni ha éppen nagy eső volt akkora nagy eső okozta a bajt kellett megcsinálni, ha nyár volt akkor a növényeket kellett folyamatosan öntözni metszeni meg miegymás, a rohadt állatokat kellett mindig eltartani. A szakmámban munka lehetőségekterén pedig nem volt valami nagy mozgásterem legközelebb Asztalosműhely 20 km-re volt ott pedig havi szinten alig kerestem valamivel többet mint hogyha egy gyárban güriznek három műszakban.

Szóval hagyd a francba ezt a saját ház témát semmivel nem vagy vele előrébb egy csomó mindenben még hátrány is.

2023. márc. 14. 20:12
 24/32 anonim ***** válasza:

23!

Az írásod alapján neked a fő problémát a falusi élet okozta, nem a saját ingatlan. Ha ott lett volna saját lakásod ahol most laksz, akkor kb 2 mondatba letudtad volna a válaszodat.

2023. márc. 14. 20:25
 25/32 anonim ***** válasza:
Nem, arra is utaltam, ha a város másikfelében jobb ajánlatot kapnék, akkor nem maradok itt, hanem átköltözök… de amúgy terveim közt szerepel, még a 40es éveim alatt szeretnék élni valahol németországban, és még tenerifén is, ezek is albérletes témák lesznek.
2023. márc. 15. 01:38
 26/32 anonim ***** válasza:
24. Meg a 23-as arra is utalt, hogy nem ugyanaz a munkahelyed normális esetben 10-20 évig. Tehát most hiába veszel a mostani munkahelyed mellett egy lakást magadnak, ha 5-10 évente (vagy a fiatalok 2-3 évente) munkahelyet váltasz, nem fogsz mindig csak ezért venni egy másik lakást a mostani eladásával az új munkahelyed mellett.
2023. márc. 15. 08:17
 27/32 anonim ***** válasza:

#26 Ha lesznek gyerekeid, akkor nem fogod az albérletedet sem mozgatni 3-4 évente, mert át kéne őket íratni másik oviba, suliba.

Szerintem a többség ezért vesz ingatlant és jár be akár egy órát is.

2023. márc. 15. 08:21
 28/32 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez nálam nagy előny, hogy a gyerekeken én túl vagyok, már csak 2 év gyerektartás van.
2023. márc. 15. 13:16
 29/32 anonim ***** válasza:

27. "mert át kéne őket íratni másik oviba, suliba."

Ez nem értem miért olyan nagy dolog. Én is 2 általános iskolába jártam költözés miatt. Úgy írod, mintha az átíratás egy másik suliba olyan óriási dolog lenne.

2023. márc. 15. 14:11
 30/32 anonim ***** válasza:

Azért a lakáshitelek és az albérletek, a hitel felvételekor kb megegyeznek.

Mivel én fix hitelt vettem fel 25 évre, így én 10 év múlva is ugyan annyit fogok fizetni. 10 év alatt Győrben az albérletek szó szerint megduplázódtak, és mivel az árak emelkednek a tendencia folytatódik... Tehát várhatóan a most 130000 es hitelem 10 év múlva olyan lesz, mintha kb a felét fizetném jelenleg, 20 év múlva meg szinte jelentéktelen összeggé válik.

Ezzel szemben az albérletek mindig igazodnak a piachoz.

A masik dolog pedig a saját ingatlan hitellel terhelten is bármikor eladható, tehát lehet vándorolni erre-arra. Bár az is tény, hogy így kicsit problémásabb.

2023. márc. 15. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!