Ingatlan vásárlás önerőből 35 éves kor alatt 250 ezerből, hogyan?
Lehetséges-e? Hitel és szülők, csok nélkül.
Azok a fiatalok akik előtte állnak hogyan gondolják. Mit tudtok tenni?
Célváros megyeszékhely vagy szomszédos városok 20 km-es övezeten belül.
Miért akarod lábon lőni magad?
Nem rossz dolog a hitel, csak tudni kell használni.
Illetve 250e nettót nem tudom hogy tudsz keresni, egy sori munkás többet kap aki csak nyomogatja a gombot
Persze, lehetséges, ha idővel többet keresel. :)
Mivel nem írtál várost ráböktem a térképen Szolnokra, és legyünk reálisak, nézzünk egy Szolnok melletti kistelepülésen egy házat, mondjuk Abonyban. Elnézve a jelenlegi árakat egy olyan ház, amire nem kell az értéke dupláját instant rákölteni, hogy tartósan lakaható maradjon úgy 35 millió forint. A minimális önerő ehhez 10 millió forint, viszont ekkora fizura max 15 millió Ft körül adnak hitelt, szóval 20 millió forint kp-t kell összeszedned hozzá. Ha a 250e-ből nagyon bőven számolva havi 100e-t félre tudsz tenni, akkor 16 év alatt össze is szeded az önerőre valót. Ha feltesszük, hogy idővel a megtakarított pénzed okosan befektetted, akkor ez persze lecsökkenhet 13, vagy akár 10 évre is, de hamarabb biztos nem. Amivel azon túl, hogy rohadt sok idő az is a baj, hogy ember nincs aki megmondaná, hogy 10 év múlva milyen ingatlanárak lesznek, milyen kamatok lesznek, vagy hogy létezni fog-e egyáltalán még a forint, vagy a magyar állam.
Szóval nem gonoszkodásból, hanem őszinte tanácsként mondom, hogy ne az ingatlanokkal foglalkozz egyelőre, hanem a bevételeid növelésével.
Önerőm van, 15 millió. Debrecenben gondolkodok.
Hitelt nem fogok felvenni 20 százalék kamatra. Így is és eddig is megkárosít, megsarcol az állam és a kereskedelem mindenféle adókkal, terhekkel.
Nem látom milyen lehetőségeim lennének a bevételem növelésére.
Lakóingatlan kell már az idén, vagy befektetésnek bármilyen ingatlan?
Hol laksz most, albérletben, munkásszállón, koliban?
A jelenlegi keresetem teljes összegét félre tudom tenni.
Természetesen lakóingatlan saját részre.
Idén vagy jövőre.
Addig elképzelhető hogy veszek pmápot hogy legalább az illetéket kiforogja ebből az összegből.
Egy lakáshitel most még mindig 10% kamat. Ami sok, de nem vészes, főleg 20% inflációval.
250 nettora ha felvehetsz egy 10 milliót 20 évre akkor havi 93e forint a törlesztő és vissza kell fizetni 26 milliót összesen.
Azt mondtad 250e az fixen a zsebedben marad. A bankot ez nem érdekli, de téged igen. Ha minden évben beleraksz 1.2 milliót a hitelbe mint előtörlesztés akkor már csak 14 milliót kell visszafizetned, és 6 év alatt meg is vagy vele.
A jelenlegi infláció mellett szerintem ez lazán megéri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!