Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérleti papírmunkákban,...

Albérleti papírmunkákban, valaki segiteni?

Figyelt kérdés

Szobát szeretnék bérelni, Budapesten de messze lakom így beszéltük hogy vidiben mutatja be a szobát.

Szerintem inkább felutazom az a biztos!

Egy csoportba írt posztomra reagált egy nő, a kaucióról ezt írta

A kérdésem hogy ez így hivatalos? Vagy ezzel nem tud átverni? Hallottam már csalókról, és még 0 tapasztalatom van ebben!

Az üzenet: ⬇️

“”Nekem majd a video hívás is megfelel, csak nem most, mert most az irodában dolgozom. Szerda ill péntek home office, akkor tudunk videochatelni. Lefoglalni a szobát a kaucioval lehet, és utána már nem hívok több érdeklődőt. Személyes tali és kp fizetés esetén átadás-atvetelit írok, és esetben az utalási bizonylat a kezedben van, de persze küldhetek egy elismervényt, h megérkezett az összeg, és h fenntartom számodra. (Fő a biztonság! 🙂 )”””

2023. márc. 7. 15:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szerintem az a legtisztább, hogyha egy megbeszélt napon, pl. a hölgynek megfelelő pénteken elmész hozzá és személyesen ott helyben szerződést írtok, majd kifizeted az első havi bérleti díjat és a kauciót.

Így senkinek még csak esélye sincs átverni senkit.

De a kérdésre válaszolva, az, ha csak elutalsz neki 200.000ft-ot és ezzel te "lefoglaltad", hivatalosnak sehol nem hivatalos.

2023. márc. 7. 15:38
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen kézizálog kizárólag szerződés esetében adható, ez lehet előszerződés is, amit kifejezetten javaslok. Az előszerződés alaki formája nem kötött, de azon feltétlenül szerepel a Felek alapadatai (adószám!), a szerződés tárgya, kötelemkeletkeztető tények.

Egyszóval, alapból nem jelent átverést, de legyél észnél és dokumentáld/játok le a pénzátadás okát, az átadó felek személyazonosságát, és a vállalást.

2023. márc. 7. 15:38
 3/17 A kérdező kommentje:

Szoval ha személyesen írunk szerződést nem is tud átverni?

Amugy apr 1-jen koltoznek :)

2023. márc. 7. 15:44
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Átverni mindenhogy átverhet, de azért nem árt ha van neved, címed, személyazonosító adataid a másik félről, meg esetleg h. miért is adtad oda a pénzt.. :)
2023. márc. 7. 15:48
 5/17 A kérdező kommentje:

Es ez igy biztonsagot lehet hogy en pl 2 hettel hamarabb kifizetem elore? 😳

Mint a koltozes datuma

2023. márc. 7. 15:52
 6/17 A kérdező kommentje:
Bocsi a sok kerdesert de tenyleg semmi tapasztalatom ebben :/
2023. márc. 7. 15:52
 7/17 anonim ***** válasza:
84%

Kérj egy tulajdoni lapot, bármilyen átverés lehetséges.

Lehet hogy ő is bérlő, stb.

Egy kezdőt úgy vernek át ahogy akarnak.

Utánna nagy lesz a sírás.

2023. márc. 7. 15:54
 8/17 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem csak a foglalót jogos előre elkérni, a kauciót pedig a birtokbaadás napján, amikor a kulcsot is megkapod.
2023. márc. 7. 19:30
 9/17 A kérdező kommentje:

Időközben megbeszéltük

60 e a foglaló, maga a szoba bérleti díja is 60 lesz mindennel együtt/hó

Hétfőn foglalózom 20.án költözöm :)

2023. márc. 7. 23:24
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Tehát még mindig ott tartunk, hogy nem láttad személyesen, a "tulaj" igazolványait nem láttad, nem bizonyította be hogy egyáltalán övé a lakás, és te utalsz neki pénzt?
2023. márc. 8. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!